2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
A Fidesz elsõ törvényjavaslataiForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-05 12:55:37
Családi pótlék rendszerének szigorítása az úgynevezett három csapás törvény, és az egyházi iskolák ügye. Egyebek mellett ezek azok a törvények, amelyeket a Fidesz elsõként szeretne benyújtani.
A Fidesz szóvivõje a keddi elnökségi ülése után megerõsítette, hogy a családi pótlék kifizetését az iskolába járáshoz kötnék.

A Fidesz vezetése órákon át egyeztetett. A megbeszélésen már a leendõ miniszterek közül is többen részt vettek. De egyikõjük sem volt bõbeszédû.

Tarlós István egy szó nélkül elment. Orbán Viktor az épületbõl kilépve egyenesen az autójába ült és elhajtottak vele. Pokorni Zoltán megszólalt, de nem mondott semmit. Varga Mihály pedig inkább képviselõtársaihoz irányított minket.

Végül kiderült, hogy az elnökségi ülésen egyebek mellett szó volt azokról a törvényekrõl, amelyeket a Fidesz elsõk között szeretne benyújtani.

A családi pótlék kifizetésének iskolalátogatáshoz kötése. Az egyházi iskolákat ért hátrányos megkülönböztetés felszámolása. A három csapás törvény benyújtása, ezek elõkészítés alatt vannak. Elõkészítés alatt van az a törvény, amely a közfeladatot ellátó személyek elleni erõszakos cselekedeteket szigorúbban bünteti.

De valószínûleg javaslatot nyújtanak majd be egyebek mellett a kisebb parlamentrõl, és a tervek szerint az elsõ ülésen módosítják majd az adótörvényeket is. Elsõk között szavaznak majd a határon túli magyarok kettõs állampolgárságáról, és a kisebb önkormányzatokról szóló javaslatról.

Szó volt arról is, hogy a Fidesz és a KDNP holnap tesz hivatalosan javaslatot arra, hogy ki legyen a két frakció vezetõje. Orbán Viktor már korábban bejelentette, hogy Lázár Jánost javasolja a Fidesz képviselõcsoportjának élére.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!