2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Gazdája mellõl lõtte ki az ebet egy vadászForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-05 13:14:54
Sétáltatás közben lõtt rá egy kutyára egy vadász Pécs határában egy mezõn vasárnap. A kutya alig 5 méterre volt a gazdájától, de a vadász egybõl kilõtte, a lövés után a kutya azonnal elpusztult.

A rendõrség állatkínzással gyanúsítja a vadászt, de ezt õ tagadja, szerinte jogszerûen járt el.

A magyar vizsla-labrador keverék kutyát két éve találták, azóta élt együtt egy családdal. A kutyának nagy volt a mozgásigénye, ezért gyakran vitték ki a szabadba. Így történt ez vasárnap is, amikor arra a városon kívüli rétre vitték. A vidám játék azonban tragédiába torkolt.

„Egy vadász, a kutyát, amit sétáltattunk, agyonlõtte. Felszólítás nélkül, úgy hogy a közelben emberek tartózkodtak, néhány méter, 5 méter távolságban tartózkodott a gazdája” – mondta Antus Eszter

Az állat azonnal elpusztult. A kutya gazdája kihívta a rendõrséget, de mire kiértek, a vadász elment. Késõbb, a rendszáma alapján találták csak meg.

„Lefoglalták a vadásztól a lõfegyvert és a lõszereket, meghallgatták a kutya gazdáját és a vadászt, a vadászt gyanúsítottként, állatkínzás bûncselekmény gyanújával. Még nagyon a nyomozás elején vagyunk, tisztázni kell még nagyon sok kérdést, fõként azt, hogy a vadász tevékenysége során megsértette-e a speciális szakmájára vonatkozó szabályokat” – mondta Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje.

A vadászkamara titkára szerint a vadászok csak kóbor kutyákat lõhetnek le, de csak lakatlan területen használják fegyverüket és nem veszélyeztetik mások testi épségét, vagy vagyonát.

„Jogosultsága van a vadat ûzõ kóborló eb elejtésére. Ha mások testi épségét és vagyontárgyát veszélyezteti, az gondatlan veszélyeztetés, vagy szándékos veszélyeztetés - bûncselekményi kategória” – mondta Gondos Gyula, a Baranya Megyei Vadászkamara titkára.

A sportvadász a rendõröknek azt mondta, szerinte jogszerûen járt el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!