2018. április 23. Hétfő, Béla.
 

Drazsé – így hívják azt a labradort, amely egyedüli magyar mentőkutyaként bekerült a világ tíz legjobb mentőkutyájának elitklubjába – hangzott el az M1 Ma délelőtt című műsorában.

Bíróság elé állítást javasolnak a rendőrök azzal a 43 éves férfival szemben, aki Hajdúnánáson a kutyájával ráijesztett egy kisgyermekre.

Egy új kutatás szerint az ember legjobb barátja nincs jelen olyan régóta, mint eddig hitték. Az eredmények a modern kutyák megjelenését a véltnél mintegy 15 ezer évvel helyezik előbbre az időben.

A gazdáknak kutyáikról minden adatot meg kell osztani a települési önkormányzatokkal. Az ebek listáját 3 évente frissíteni kell.

Közérdekű munka kiszabására tett indítványt az ügyész.

Éheztette a kutyáit2015-01-06 18:17:10

A Debreceni Rendőrkapitányság állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 37 éves hajdúbagosi lakossal szemben.

Fokozott odafigyelésre kéri az állattartókat az Orpheus Állatvédő Egyesület a szilveszteri petárdázás miatt, amely sok háziállatnál okozhat pánikot.

A kutyamenhely ellen tiltakozók ellen tiltakoznak a bihari kisvárosban.

Idős hölgy családja kereste több fórumon – így a Haonon is – a hétvégén azt a fekete hajú, szemüveges fiatal férfit, akinek a közepes termetű, sötétbarna színű kutyája pénteken kétszer is megharapta az asszonyt a Nyíl utca 100. szám környékén.

A rendőrök állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt elfogták azt a debreceni férfit, aki mérgében egy fa kockával okozott sérüléseket házőrzőjének.

Sajnos időről időre hallhatunk kutyatámadásokról szóló híreket a különböző híradásokban. A legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy ilyen esetekben milyen magatartást kell tanúsítaniuk a felbőszült jószággal szemben.

Nádudvar napjának programjait színesítette megjelenésével a szolgálati kutya.

Magyarországon a nagyjából 2,5 millió kutya közül eddig 1,8 milliót láttak el chippel, de utóbbi állatok jelentős része nem Magyarországon él – hangzott el a Napközben keddi adásában. A műsorban arról is szó volt, egyesek attól félnek, a beültetett lapka segítségével idegenek irányíthatják a kedvencüket.

Az előrejelzések szerint idén sok lesz a szúnyog, ez pedig növeli a szúnyogok által terjesztett betegségek kockázatát is. A kutyákra, macskákra a szívféreg-fertőzés komoly veszélyt jelent.

Komoly megbetegedést, egyes esetekben a kutya elhullását is okozhatja a szúnyogok által terjesztett szívférgesség, ezért is fontos a vérszívók elleni védekezés a házi kedvencek esetében is.

Az állatvédők gyakran találkoznak a lakosság által rövid láncra kikötött, árnyéktól mentes helyen, megfelelő mennyiségű – friss ivóvíz nélkül tartott kutyákkal. A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet.

Állatorvosi kiadások, balesetek, betegségek, póráz, etetés - csak néhány költség, ami rád vár, ha kutyád van. Apró kiadások, amik évek alatt óriásira duzzadnak.

Sokan éltük már át azt a jó érzést, hogy kölyökkutya érkezik a családba. Hazavisszük a kiválasztott szőrgombócot, és megkezdődik a nagy átalakulás.

A különféle statisztikák szerint a kutyatartók egyre több pénzt adnak ki kutyáik egészséges tartására, táplálkozására, gyógyítása és terápiájára is.

Több mint egy évvel a kutyák kötelező csipezésének bevezetése után a csipforgalmazóknak még mindig nincs nyilvántartási kötelezettségük, és az állami ebadatbázis működése is akadozik.

A kutya és az ember agyműködését hasonlították össze magyar kutatók.

A házőrző állatról a legtöbb embernek a kutya jut eszébe, pedig több más olyan állat is van, amelyik alkalmas arra, hogy jelezze vagy elriassza a betörőt.

Jön még kutyára ellenőr2013-10-06 09:44:36

Sokba kerülhet, ha nincs megjelölve a legjobb barátunk. A megye egyes településein hamarosan befejezik a négylábúak chipjének ellenőrzését, míg több helyen el sem kezdték az ebek összeírását. Az évenkénti kötelező veszettség elleni oltás és chipek kontrollját 2014 végéig kell elvégezni az illetékeseknek.

Utcákat, sőt egész városrészeket képesek rettegésben tartani a gazdátlan ebek.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!