2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
A hercegségbe látogat a Forma–1Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-05-12 11:59:09
Az év legpatinásabb versenyével, a Monacói Nagydíjjal folytatódik a hét végén a száguldó cirkusz, a Forma–1-es világbajnoki sorozat.

Monte Carlóban sztárok, gazdag emberek, csillogás, jachtok, gyönyörû hölgyek teszik még látványosabbá az egyébként sem mindennapos eseményt.
Az egyik legfontosabb kérdés, hogy a szûk és rövid pályán hogyan fér el a huszonnégy autó – legalábbis ez foglalkoztatja napok óta a gyorsabb versenyzõket. Attól tartanak ugyanis, hogy az új csapatok lassú járgányai feltartják majd õket az idõmérõ során. Valóban nem ígérkezik egyszerûnek a kvalifikáció elsõ, húszperces szakasza, bár van, aki a vasárnapi rajttól is tart... Ráadásul további újdonság az elõzõ évekhez képest, hogy ezúttal teletankolt autóval vághatnak neki a versenyzõk a viadalnak.
Az alagút utáni sikán rázóköveit idén megnagyobbították; emlékezhetünk rá, hogy a pilóták elõszeretettel vágták le a kanyart. Különösen annak fényében érdekes a változtatás, hogy a pályának ez a része azon kevés szakaszok egyike, ahol elõzni lehet és szoktak is.

Kulcsfontosságú az idõmérõ


Tavaly Jenson Button nyerte meg a futamot, 2008-ban pedig Lewis Hamilton. Michael Schumacher öt gyõzelmével – holtversenyben Graham Hill-lel – a monacói örökranglista második helyén áll, a rekordot pedig hat sikerével még mindig Ayrton Senna tartja. Fernando Alonso kétszer diadalmaskodott eddig a Riviérán, de Nico Rosberg is jól szokott szerepelni. Utóbbi a városban nõtt fel, ma is ott él – van tehát helyismerete.
Mivel nagyon nehéz elõzni, kulcsfontosságú lesz az idõmérõn elért helyezés. Ebben az esztendõben eddig a Red Bull versenyzõi taroltak: ötbõl öt alkalommal megszerezték az elsõ rajtkockát. Hogy sikerül-e hatodszor is, szombaton kiderül.

Idõpontok

A szombati idõmérõ 14 órakor kezdõdik, a futam vasárnap ugyancsak délután kettõkor indul.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!