2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Felmentették a társát lelövõ vadásztForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-12 14:56:00
Felmentették a vadászt, aki még 2007-ben a Zala megyei Bocska közelében egy szervezett vadászaton lelõtte német társát. A 67 éves férfi egy magaslesen halt meg, miután a golyó a szívéig hatolt.

Senki sem felelõs a német vadász haláláért, akit még 2007-ben lõttek le a Zala megyei Bocska közelében. A Zala Megyei Bíróság a napokban felmentette a korábban elsõ fokon elítélt vadásztársakat - tájékoztatta szerdán a Független Hírügynökséget - Beznicza Árpád, a bíróság szóvivõje.

67 éves férfi egy magaslesen halt meg, miután ágyékon lõtték, és a golyó a szívéig hatolt. A rendõrség foglalkozás körében, gondatlanságból elkövetett, halált okozó veszélyeztetés miatt indított nyomozást. Kiderült, a vadászaton többen is olyan kaliberû fegyvert használtak, mint amilyenbõl a lövést leadták, de végül bebizonyosodott, hogy a gyilkos golyót a szomszéd magaslesen álló vadásztárs lõtte ki, mert a látóhatáron felbukkant három szarvas. A férfi ellen vádat emeltek, elsõ fokon pedig elítélte õt a bíróság. Nyolc hónap fogházat kapott, két évre felfüggesztve. A vadászat vezetõjét vétség miatt marasztalták el, 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. A bíróság döntése ellen fellebbeztek, az ügy másodfokra került.

A másodfokon eljáró megyei bíróság mindkét férfit felmentette. A szakértõk ugyanis megállapították, hogy a golyó feltehetõen egy tócsán irányt változtatott, amire nem számíthatott sem a lövést leadó vadász, sem a vadászat vezetõje. Így arról sem tehetnek, hogy a szomszéd lesen álló német vadász halálos sebet kapott. Az ítélet jogerõs.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!