2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Mark Webber rajt-cél gyõzelmet aratottForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-05-16 18:07:50
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája a múlt hét után ezúttal is érinthetetlennek bizonyult. Az energiaital-gyárosok versenyzõje az élrõl rajtolhatott, s meg is tartotta elsõ helyét, amit aztán négy biztonsági autós szakasz és egy kiállás alkalmával egyetlen egyszer nem adott át másnak.

Mögötte csapattársa, Sebastian Vettel érkezett célba, aki ezúttal nem tudott lépést tartani Webberrel. A harmadik helyen Robert Kubicát intették le, aki pedig a rajtnál vesztette el a második pozíciót, melynek visszaszerzésére Vettel nem adott lehetõséget.

Habár Mark Webber látványosan gyorsabban hajtott egész nap mindenkinél, a nap hõse a bokszutcából rajtoló Fernando Alonso, aki egy remek stratégia és kemény küzdelmek árán az elõkelõ hatodik helyre kúszott fel.

Alonso már a futam elején, az elsõ biztonsági autós periódus alkalmával váltotta le lágy gumiját a keményebbre, s ezzel le is tudta kötelezõ kiállását.

Az elsõ körökben ádáz csatát vívott a két Virginnel és a két Lotusszal, mely után szépen felzárkózott, s mire az ellenfelek is beiktatták a kerékcseréket, máris az élmezõnyben találta magát. Alonsó végül a hetedik helyen, Felipe Massa, Lewis Hamilton és Michael Schumacher mögött ért célba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!