2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Jégverés, sárlavina és házomlásForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-26 09:07:43
Megint lecsapott a vihar az országra kedden este. Mogyoró nagyságú jég esett Veszprém megyében több helyen, így például Veszprémben, Herenden, Pápán és Bakonybélen.
Pápán még most is dolgoznak a tûzoltók, vizet szivattyúznak az elöntött helyekrõl. A Séd, a Gerence, a Pinka és a Torna patak ismét megduzzadt a megyében, de az utolsó hírek szerint egyelõre nem okoznak komoly bajt. A Pest megyei Tápiószecsõn romba dõlt egy ház a sok esõ miatt.

Még dolgoznak a tûzoltók Pápán a viharkárok felszámolásán. Házakba, pincékbe, garázsokba folyt be a víz a keddi esõ után a városban, mert a csatornahálózat nem tudta elnyelni a rengeteg csapadékot. A megyei tûzoltók szerda reggel is szivattyúznak itt.

Pápán volt a legkritikusabb a helyzet Veszprém megyében kedd este, de senkinek nem kellett elhagynia otthonát.

A Pest megyei Tápiószecsõn romba dõlt egy lakóház a sok esõ miatt kedd este. Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság sajtóügyeletese a Független Hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a Temetõ utcai vályogházban hárman is voltak, amikor beszakadt a tetõ. A lakók azonnal kiszaladtak, ezután az épület egyik fala kidõlt. A romok nagy része a szomszédos családi ház udvarára zuhant. Sem az összedõlt épületben, sem pedig a szomszédban nem esett baja senkinek.

Az 50 négyzetméteres, földszintes családi ház életveszélyessé vált. A tûzoltók már eltávolították a veszélyesen lógó tetõdarabokat és az omlásveszélyes területet körbekerítették. A házban lévõ értékeket várhatóan csak a bontás után tudják majd kihozni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!