2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Elkezdõdött a Vágta a fõvárosban isForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-02 12:46:51
Idén ötnapossá nõtte ki magát a Nemzeti Vágta, már szerdán elkezdõdnek a programok Budapesten. Az elsõ három napon az 56-osok terén kialakított Széchenyi pályán várják az érdeklõdõket különféle lovas sportági bemutatókkal és versenyekkel, ...
az Ország Konyhája rendezvényen pedig jellegzetes magyar ételeket és italokat lehet majd kóstolgatni. A Vágta megméretéseit hétvégén tartják a Hõsök terén, idén számos újdonságot vezettek be - mondta a Független Hírügynökségnek Tamás István, a Nemzeti Vágta elnöke.

Már szerdán megkezdõdik az idei, immár harmadik Nemzeti Vágta fõvárosi programsorozata. Délelõtt tíz órától este nyolc óráig várják az érdeklõdõket az 56-osok terén kialakított Széchenyi pályán. Egyebek mellett különbözõ lovas sportági bemutatókkal és versenyekkel készülnek a szervezõk, de lesznek más programok is. Az Ország Konyhájában pedig az ételkülönlegességek mellett borokkal és pálinkákkal is várják a látogatókat. A délelõtti programok ingyenesek, de a versenyekre belépõt kell váltani a lelátókra.

Szombaton lesznek az elõdöntõk a Hõsök terén, a Kishuszárvágta és este a show-elemeket felvonultató Tüzes Vágta gondoskodik majd a jó hangulatról. Vasárnap rendezik a középdöntõket, és akkor lesz a döntõ is. A döntõ 72 fõs lesz. Idén a magyar lófajtákkal indulókat külön díjazzák majd, és idén sem marad el a jótékonysági sztárfutam. Egyebek mellett kocsitoló verseny, fogathajtó gyorsasági versenyt is rendeznek.

Idén elsõ alkalommal vidéki elõfutamok elõzték meg a budapesti programokat. Az utóbbi két hónapban tizenegy vidéki elõfutamot rendeztek, ezekre csaknem százhetven településrõl érkeztek indulók, és csaknem 80 ezer látogatót vonzottak ezek az események.

A Nemzeti Vágta futamgyõzelmi díja egymillió forint, a fõdíj pedig 20 millió forint. Tavaly Bácsalmás nyert, a gyõztes ló National Face volt, a lovas pedig Németh Sándor.

További információk a www.vagta.hu internetes oldalon olvashatók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!