2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Néhol javult a vonatközlekedésForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-07 09:56:41
Van, ahol javult már a vasúti közlekedés Észak-Magyarországon, de több helyen érvényben vannak még korlátozások is.
A Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Budapest vonalon közlekedõ kör InterCityk késéssel ugyan, de már végig közlekednek. Hétfõ hajnalban a Miskolc-Bánréve-Ózd és a Putnok-Kazincbarcika vonalon is megindulhatnak a szerelvények.

Észak-Magyarországon a korlátozások mellett némi javulás is van már a vasúti közlekedésben: a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Budapest viszonylatban közlekedõ kör IC-k már végig közlekednek, a sebességcsökkentés miatt azonban 25-30 percet késhetnek még. Emellett idõközben Somoskõújfalu-Fülek (Filakovo, Szlovákia) között is megindult a kishatár-forgalom. Hétfõ hajnalban a Miskolc-Bánréve-Ózd vonalon valamint a Putnok-Kazincbarcika vasútvonalon is közlekedhetnek már a szerelvények.

Hétfõ hajnaltól ugyanakkor a Felsõzsolca körül kialakult árvízhelyzet miatt a MÁV-START elfogadja a Borsod Volán helyközi járataira érvényes utazási igazolványokat - dolgozó és tanuló havi, félhavi, 30 napos bérleteket valamint nyugdíjas szabadjegyeket - a Miskolc-Szerencs viszonylatban, tovább intézkedésig - közölték a vasúttársaságtól.

Észak-Magyarországon még mindig sok helyen pótlóbuszok viszik az utasokat, és a Dunántúlon a Duna vízszintjének emelkedése miatti korlátozások is érvényben vannak még. A közlekedési társaság azt javasolja utasainak, hogy indulás elõtt tájékozódjanak a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es telefonszámán vagy a weboldalukon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!