2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Egykulcsos adón gondolkodnakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-08 09:29:31
Adócsökkentés lesz, de még nem lehet tudni mikortól és mennyivel.
A kormány kihelyezett ülésén Lovasberényben egykulcsos személyi jövedelemadóban és a minimálbér megadóztatásán gondolkodik. Döntés még nincs.

A Lovasberénybe kihelyezett kormányülés harmadik napján nem részletezték, hogy milyen változtatásokat tervez a kormány. Csak azt, hogy rendszerszintû változtatások kellenek, és hogy a versenyképesség javításához elengedhetetlen, hogy minél több embernek legyen munkája. Munkát pedig leginkább a kis- és középvállalkozások adhatnak. Ezért egyszerûsítenék az adórendszert, és csökkentenék az adóterheket.

„A kormány abban gondolkozik, hogy egy sokkal egyszerûbb, sokkal átláthatóbb adórendszer átalakítását kezdje meg. A mértékérõl még nem tudok nyilatkozni, több variációt is vizsgál a kormány” – mondta Varga Mihály, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

Vasárnap még egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadóról szóltak a hírek. Ez azt jelentené, hogy mindenki jobban járna, - kivéve a minimálbért keresõk - de legjobban azok, akik évente 5 millió forintnál, vagyis havonta 400 ezer forintnál több fizetést kapnak.

„Van gazdaságélénkítõ hatása is, mert ha a nettó jövedelem nõ, akkor a belsõ fogyasztás növekedhet, illetve, ha a nettó jövedelem nõ, akkor a munkáltatónak adott esetben nem kell béremelést tennie, tehát a vállalkozásoknak ez az esetleges intézkedés így lenne pozitív hatású” – mondta Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst&Young adószakértõje.

Ma már szó volt a 19, sõt 20 százalékos adókulcsról is, de errõl még nincs döntés. A kormány arról is tárgyal, hogy megszüntetné a minimálbér adómentességét. De egyelõre még ezt is csak számolják. A nemzetgazdasági államtitkár hétfõn a parlamentben azt mondta: õ úgy tudja, 10 adónemet szüntet meg az Orbán-kormány. Hogy mindehez honnan lesz meg a fedezet, azt sem lehet tudni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!