2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Saját testõrsége lesz a miniszterelnöknekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-10 11:00:28
Saját testõreit, illetve jelenlegi otthonát is megtartja Orbán Viktor, és átszervezik a Köztársasági Õrezredet is. Nekik néhány nap alatt ki is kell költözniük jelenlegi székházukból ...
- minderrõl a Népszava értesült. Az újság információit a miniszterelnök szóvivõje is megerõsítette, de ennél többet nem mondott. Azt mondta, a pontos törvényen még dolgoznak a szakértõk. A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete hiányolja az egyeztetést, és nem értik, miért kell drasztikusan átszervezni az õrezred mûködését.

Kisbusszal, és saját testõreivel érkezik egy miskolci rendezvényre Orbán Viktor, még pártelnökként. Úgy tervezi, hogy ezen a képen miniszterelnökként sem változtat, tehát nem szándékozik átülni a miniszterelnöki Audiba, és a Köztársasági Õrezred védelmébõl sem kér. Hogy mi lesz az õrezreddel, arról pontos forgatókönyv még nem készült.

„Annak érdekében, hogy ez az átszervezés valóban a hatékonyság és a józan ész irányába mutasson, és szakmailag korrekt eredményt hozzon, ennek érdekében már zajlik az ehhez szükséges jogszabályok és törvényjavaslatok elõkészítése, a szakmai elõkészítés, azt, hogy ezek a törvényjavaslatok mikor érkeznek meg, azt egyelõre nem tudjuk” – mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivõje.

Orbán Viktor házánál most már nem csak a videós kaputelefon figyel. Közvetlenül a kiskapu mellett egy fekete autóban két testõr 24 órás szolgálatban õrzi a miniszterelnöki rezidenciát. Úgy tudjuk, hogy a kormányfõ otthonát biztonsági rendszerrel is felszerelik, és ugyanilyen védelemben részesül Orbán Viktor felcsúti háza is.

Az õrezred átszervezése más szervezeteket is érint. A Köztársasági Õrezred jelenleg a Nemzeti Nyomozó Irodával és pár rendõrségi osztállyal osztozik egy épületen. Ezt kapná meg a Honvédelmi Minisztérium, az õrezred átköltözne a honvédelmi tárca kõbányai épületébe, a másik két szervezet sorsáról azonban semmit sem tudni.

„A kollégákkal nem közölnek semmit. Ha nem közölnek a kollégákkal semmit, hogy hol lesz rájuk szükség, akkor bizony-bizony elindulnak a suttogások, hogy mi történik a háttérben. Ennek elejét lehetne venni egy normális tárgyalásos módszerrel” – mondta Bárdos Judit, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének fõtitkára.

Azt RTL Híradó úgy tudja, hogy az õrezredbõl nem terveznek elbocsátani rendõröket. A szakszervezetnél azonban nem tartják kizártnak, hogy más rendõri beosztást nem fogadnak el az õrezred dolgozói, inkább felmondanak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!