2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Papír nélkül gyógyítanakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-24 10:10:17
Engedély nélkül dolgozik 35 ezer orvos, fogorvos és gyógyszerész - értesült a Magyar Nemzet.
A legtöbb egészségügyi dolgozó azonban önhibáján kívül nem kapta meg az engedélyét, az Engedélyezési Hivatal ugyanis elcsúszott a munkával. A hivatal elnöke azt mondta, hogy azok az orvosok, akik minden feltételt teljesítettek munkájukhoz, azok szabályszerûen dolgozhatnak, nem marasztalják el õket.

Megvizsgál, fehér köpenyben van és diagnózist állít fel. A betegek általában ezeket várják el egy orvostól, engedélyt nem kérnek. Pedig Gõcze Péter március vége óta engedély nélkül dolgozott az Engedélyezési Hivatal késlekedése miatt.

"Engem is érintett, és három napja kaptam meg " - mondta Gõcze Péter, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház képzési igazgató-helyettese.

Az orvosi mûködési engedély az orvos bizonyítványa. Azt igazolja, hogy tulajdonosa minden szükséges továbbképzésen, oktatáson részt vett, vagyis felkészült, jól képzett orvos. Összesen 35 ezer orvos és gyógyszerész engedély hosszabbítása csúszott, most már csak kevesebb mint 4 ezer engedély vár elbírálásra. Az orvosi kamara elnöke szerint újra nekik kellene felügyelniük az engedélyeket.

"Korábban a kamarák üzemeltették a mûködési nyilvántartásokat, jobb színvonalon" – mondta Éger István, Magyar Orvosi Kamara elnöke.

A Nemzet Erõforrás Minisztérium helyettes államtitkára szerint viszont nem ez a gond, pedig a rendszer akadozását saját bõrén is tapasztalta.

"Én magam is késve kaptam meg egyébként a saját kártyámat, ez egy technikai probléma, ezt most uralható, a nagyobb probléma az a 2-3 ezer kolléga, aki nem is mutat jelzést " – mondta Cserháti Péter, a Nemzeti Erõforrás Minisztérium helyettes-államtitkára.

Vagyis nem foglalkozik azzal, hogy továbbképezze magát. Hogy melyik orvos az, akinek csak késik a papírja, és ki az, aki nem vett részt a továbbképzéseken, azt csak nehezen ellenõrizhetik a betegek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!