2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Pintér az egyik legvagyonosabb politikusForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-01 10:24:17
Vagyonbevallása szerint 1,8 milliárd forinthoz jut cégei eladásából, emellett a belügyminiszternek számos ingatlana van.
Több tárcavezetõ nyilatkozata már kedden nyilvánosságra került, Pintér Sándor csak este adta le nyilatkozatát. A kedd éjféli határidõt egyedül a külügyminiszter nem tudta tartani, Martonyi János ezt az RTL Híradónak sûrû programjával magyarázta.

Miniszterjelölti meghallgatására érkezik Pintér Sándor. Itt is kiderült, hogy alacsonyan kezdte.

„1970-ben léptem be a belügyminisztériumba, mint gépkocsivezetõ.”

Gépkocsivezetõbõl mostanra õ lett a mostani kormány legvagyonosabb politikusa. Áprilisban eladott cégeibõl 1,8 milliárd forint bevételhez jut. Ezek között volt a nagy forgalmú Civil Biztonsági Szolgálat.

Bevallása szerint 22 ingatlan tulajdonosa. Van 5 lakása, két háza, 8 kertje és szántója, 3 nyaralója, és négy garázsa. Autója pedig csak egy van - egy Wartburg. Pintér Sándornak ezek mellett van 260 millió forintnyi kölcsöne, 1,5 milliója van készpénzben, és van 350 millió forintnyi értékpapírja is.

Martonyi János az egyetlen miniszter, aki nem adta le határidõre a vagyonnyilatkozatát.
A külügyminiszter nemrég Amerikában volt, utána pedig Romániába látogatott. Az RTL Híradónak azt mondta, hogy zsúfolt programja miatt késett a leadással.

„Sajnos összesûrûsödtek a dolgaim itt az elmúlt idõszakban. Szerencsére nem jártam sikertelenül egyik országban sem, a vagyonbevallásért pedig elnézést kérek” – mondta Martonyi János.

Vagyonnyilatkozata mostanra elérhetõ. Ház, lakás, üdülõ szerepel a külügyminiszter bevallásában. Martonyi Jánosnak összességében 170 millió forintos megtakarítása van.

Pintér Sándor, és Martonyi János is tehetõsebb a miniszterelnöknél. De Réthelyi Miklósnak is több a megtakarítása. Vagyonbevallása szerint a Nemzeti erõforrás miniszternek 12,6 millió forint félre tett pénze van. Hitele pedig egyáltalán nincs.

Orbán Viktor vagyonnyilatkozata már korábban nyilvánosságra került. E szerint a miniszterelnöknek nincs saját autója, megtakarítása egy év alatt, 869 ezer forintról 517 ezer forintra csökkent. Még törleszti 2002-ben felvett 20 milliós jelzáloghitelét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!