2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Szigorú büntetést kapott a nigériai válogatottForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-01 12:32:44
Két évre eltiltotta a nigériai elnök a fociválogatottat a nemzetközi mérkõzésektõl szerdán.
Goodluck Jonathan államfõ a csapat lesújtó világbajnoki szereplésével indokolta döntését, amelynek értelmében meg kell vizsgálni azt is, miként használták fel a pénzeket a szupersasoknak nevezett válogatottnál.

Az elnöki hivatal közlése szerint a kétéves tilalom jó lesz arra, hogy „rendet tegyenek a csapat háza táján”. Ima Niboro szóvivõ azt is közölte, hogy a kormányülésen hozta meg a döntést az elnök. Nigéria kikapott Argentínától és Görögországtól, Dél-Koreával pedig döntetlent játszott a csoportjában, és egy ponttal az utolsó helyen végzett, így kiesett.

„A kormány csak annyit tehet, hogy megvizsgálja a futball helyzetét az országban, és kidobja, ami rossz, megtartja, ami jó, de nem szabad kiönteni a gyereket is a fürdõvízzel együtt”- mondta Niyi Adesina, a Nation nevû nigériai újság szerkesztõje.

Rotimi Amaechi, az olajban gazdag Rivers tartomány kormányzója, aki a válogatott jó világbajnoki szereplése érdekében felállított kampánybizottságot vezette, azt mondta, hogy az elnök döntésérõl levélben kell tájékoztatni a FIFA-t.

A döntés valószínûleg bírálatokat fog kiváltani a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségben, amely ellenez mindenféle politikai beavatkozás a fociban, és már többször kiállt a nemzeti szövetségek szuverenitása mellett. A FIFA johannesburgi fõhadiszállásától egyelõre csak annyit közöltek, hogy „a szervezet álláspontja ismert az ilyen ügyekben”. A FIFA korábban azt is kifogásolta, hogy a francia kormány, illetve az államfõ foglalkozik a francia nemzeti tizenegy világbajnoki kudarcával.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!