2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Hitel nincs, csak az olcsó panel megy a kulturális fõvárosban isForrás: Ingatlantájoló
Utolsó módosítás: 2010-07-02 17:11:30
Hiába lett Pécs idén Európa Kulturális Fõvárosa, a város ingatlanpiacát egyszerûen katasztrofálisnak nevezte egy helyi iroda képviselõje. A forgalom egy jelentõs része kikerült az ingatlanközvetítõk látókörébõl, de rajtuk keresztül is csak az olcsón kínált lakásokat lehet belátható idõn belül eladni.

Horváth Csaba, a Fundus Ingatlanközvetítõ Kft. tulajdonos-ügyvezetõje egy helyi lapnak elmondta, hogy legyen szó panellakásról, családi házról, vagy egyéb lakóingatlanról csak az alacsony áron kínált hirdetésekre van érdeklõdõ.

Jelenleg már 5,5 millió forint alatt hozzá lehet jutni egy 3 szobás lakáshoz, ami akár csak néhány hónappal ezelõtt is elképzelhetetlen lett volna. A szakértõ szerint a piac további csökkenésre számít, az árak akár még 8-9%-ot is zuhanhatnak.

Manapság a készpénzes vevõk diktálnak, a hitelbõl történõ vásárlás gyakorlatilag megszûnt. Problémát jelent viszont, hogy a lakásállomány túlértékelt, hiszen a korábbi idõszakban a jövedelmekkel összehasonlítva egy nagyságrenddel nagyobb volt az ingatlanárak növekedése. Ebbõl nem akarnak most engedni a tulajdonosok. Akinek gyorsan kell eladni, az persze engedni kényszerül.

Pécsett most nem hoz enyhülést az egyetemisták nyári rohama sem, míg a korábbi években sokaknak megérte albérlet helyett az egyetem közelében megvásárolt lakás törlesztõrészleteit fizetni, ez ma már egyedi eset.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!