2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Újra lehet buktatni alsóban isForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-06 11:40:56
Ismét lehet buktatni alsó tagozatban, és megint lehet osztályzatot adni a második év végétõl ...
- a parlament hétfõn fogadta el az errõl szóló javaslatot. A volt oktatási miniszter szerint az, hogy újra lehet buktatni, árt majd a gyerekeknek. Az oktatásért felelõs helyettes államtitkár szerint ugyanakkor nem a szülõ dolga eldönteni, hogy hogyan tanul a gyereke.

Harmadik osztályig a bizonyítványokban idén csak szöveges értékelés szerepelt, jövõre a gyerekek már osztályzatot is kaphatnak. Sõt, a következõ tanévtõl meg is buktathatják azt a diákot, aki rosszul tanul.

Buktatni eddig is lehetett, de az elsõ három osztályban csak akkor, ha abba a szülõ is beleegyezett. A kormány szerint nem a szülõ dolga ezt eldönteni.

„Ha van szükség évismétlésre, ez alapvetõen egy szakmai kérdés. Tehát azt megítélni, hogy egy kisdiáknak szüksége van-e arra, hogy évet ismételjen, ez nem egy társadalmi vagy szociális kérdés alapvetõen, hanem szakmai” – mondta Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erõforrás Minisztérium helyettes államtitkára.

A volt oktatási miniszter szerint a törvénynek semmi értelme, viszont a buktatás Hiller István szerint árt majd a gyerekeknek.

„Hagyni kell, hogy egy gyermek fejlõdjék, az oktatását nevelését pedig jó pedagógusok szülõkkel együtt meg tudják oldani” – mondta Hiller István, az MSZP országgyûlési képviselõje.

Hiller István szerint inkább olyan pedagógusokra lenne szükség, akik segítenek a rosszabbul tanulóknak. Az új szabályok a következõ tanévtõl életbe lépnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!