2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Légibaleset: Túl alacsonyan szállt a gép?Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-07 08:54:48
Alig néhány tíz méterrel a föld felett, vagyis a megengedettnél lényegesen alacsonyabban repült az a Cessna 172-es kisgép, ...
amely hétfõn kora este egy víkendház kertjébe csapódott Óbudán. A fiatal pilóta és két utasa kerékpárversenyzõket filmezett a magasból, mind a hárman szörnyethaltak. Egyikük Szobi Balázs a Dakar-rally többszörös indulója.

A kerékpárversenyzõk egymás vállán sírtak. Õket filmezték odafentrõl, amikor a gép lezuhant.

„Hárman tartózkodtak a repülõgépen. Mind a hárman életüket vesztették. Feltehetõen már a becsapódás elejétõl” – mondta Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság szóvivõje.

Egyikük volt Szobi Balázs, akit a Fókusz két éve kísért el a barcelonai ringbe. Személyében két évtized indult újra magyar a legnagyobb európai kamionversenyben.

A repülõgép másik szerencsétlenül járt utasa szintén kerékpárversenyzõ volt. Õ filmezte földön gyakorló társait. A pilóta egyben a Cessna tulajdonosa az egyik terepsport egyesület sajtófõnökeként dolgozott - mindössze 22 éves volt.

„Nagyon fiatal volt, de ennek ellenére tapasztalt pilótának számított. És, szeretettel tisztelettel közelített a repülés felé. Nem volt az a híre, hogy egy felelõtlen pilóta lett volna”- mondta Drentye László, oktató pilóta.

A Cessna 18 óra 10 kor szállt fel a Farkashegyi repülõtérrõl. Alig 20 perccel késõbb zuhant le. Szemtanúk szerint a megengedett 300 méternél lényegesen alacsonyabban repült, néhány 10 méterrel a föld fölött. Majd sebességet, és magasságot veszetett, orral csapódott a földnek 5 méterre az egyik szemtanútól.

 

Bár történt már hasonló, a mostani baleset, a látvány a tûzoltókat is megdöbbentette. Minden összeégett - szinte másodperecek alatt.

„Azt már tudjuk, hogy a repülõgépet induláskor elõtt a Farkashegyi bázisrepülõtéren feltankolták. Ennek következménye lehet, hogy ilyen mértékben elégett a repülõgép” – mondta Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivõje.

Cessnaból kedden is talált az RTL Híradó a Farkashegyi repülõtéren. Elterjedt típus, az amerikaiak fejlesztették ki. A legbiztonságosabb gépek közé tartozik, könnyû vele repülni tanulni.

Annyira kevés az információ, annyira kevés maradt a repülõgépbõl és utasaiból, hogy hetekig is eltarthat mire a szakértõk a mostaninál többet, biztosabbat tudnak mondani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!