2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Leszerelték a korlátot, kiesett a gyerekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-08 09:34:10
Csodával határos módon túlélte a zuhanást az a 15 hónapos kisfiú, aki egy fõvárosi ház második emeletérõl esett ki még kedden.
A házat éppen felújítják. Az állványozás után leszerelték a lakásról a franciaerkély rácsát. A család a szomszédok szerint egy három hetes nyaralásból tért haza, ezért elképzelhetõ, hogy nem tudták, hogy nincs rács az erkélyajtó mögött, ezért nyitották ki.

Megszáradt vérfolt emlékeztet a drámai zuhanásra. A házból egy 15 hónapos kisfiú esett ki. A család lakásának franciaerkély korlátját a háztömb felújítása miatt leszerelték. Így kedden délután már csak a szúnyogháló volt a nyitott ajtó mögött. Azon át esett ki a gyerek a második emeletrõl.

„Õk nem akarták engedélyezni, hogy levágják az erkélyt. Éppen azért, mert féltek, hogy a gyerek nehogy kiessen.”

A szomszédok nem akartak arccal nyilatkozni. Csak kaputelefon beszélhettünk velük. Azt mondták, nem biztos, hogy a nyaralásból hazatérõ család tudta: már nincs erkélyük.

„Az anyuka egy rendkívül gondos, egy aggódós valaki, aki mindig ott volt a gyereke nyomában. Hogy hogyan történhetett ilyen, nem is értem.”

A rendõrség már vizsgálja az ügyet.

„A mentõszolgálat munkatársai kórházba szállították. A XVII. kerületi rendõrkapitányság gondatlanság miatt indított eljárást. Egyelõre ismeretlen tettes ellen” – mondta el Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese.

A mentõsök szerint csoda, hogy a gyerek kisebb sérülésekkel túlélte a 10 méteres zuhanást.

„A mentõktõl oxigént, infúziót kapott, rögzítették a testét. Stabil állapotban szállították a baleseti intézetbe. Valószínûleg azóta már a belsõ sérülések lehetõségét is kizárták” – mondta el Gyõrfi Pál, az OMSZ szóvivõje.

A baleseti intézetben a kisfiú állapotával kapcsolatban nem adtak választ az RTL Híradó kérdéseire.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!