2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Kassait dicsérik a bírókat elemzõkForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-08 11:52:31
Kassai Viktor és csapata kiváló munkát végzett, hagyta, hogy a játék határozza meg a mérkõzést, nem pedig a bírói döntések ...
- így összegzi a szerda esti Németország-Spanyolország meccset vezetõ magyar játékvezetõ ténykedését a goal.com nevû internetes oldal. A bírói teljesítményt elemzõ cikk Kassai legnagyobb hibájaként néhány tévesen megítélt leshelyzetet említ.

"Egy világbajnokságon, ahol a hibás döntések és vitatott helyzetek megtöltötték az újságok címoldalait, a spanyol-német elõdöntõ viszonylag csendes estét hozott Kassai Viktornak" - kezdi írását a goal.com. A cikk megjegyzi, hogy a magyar bíró a mérkõzés elejétõl kezdve tökéletesen alkalmazta az elõnyszabályt, és nem akasztotta meg kisebb szabálytalanságokért feleslegesen a meccset, mint ahogy "a sok mohó bíró" korábban.

"Sokáig úgy tûnt, Kassai egyetlen komoly feladta az elsõ félidõ 4-ik percében a játék megállítása lesz, amikor egy nézõ bejutott a pályára" - folytatja a cikk. A 46. percben azonban a német Mesut Özil a tizenhatoson belül a spanyol Sergio Ramos közbelépése után a földre került, de a magyar játékvezetõ nem ítélt tizenegyest. A goal.com szerint Kassai helyesen döntést hozott, mert a visszajátszás megmutatta hogy az ütközés csak minimális és valószínûleg véletlen volt, ezért - az elemzõ szerint - a 11-es túl súlyos büntetés lett volna. A szakíró úgy véli a magyar játékvezetõ helyesen döntött akkor is, amikor a 63. percben Ramos esett el a német tizenhatoson belül, miután Lukas Podolski szerelte, és akkor is, amikor a 85. percben a német Bastian Schweinsteiger a tizenhatos vonalon a már a földön fekvõ Carles Puyol lábában bukott el. A goal.com szerint, ha Kassai ezek közül bármelyik esetben ellentétes döntést hozott volna, az az egész meccs dinamikáját megváltoztatta volna.

Az írás a magyar játékvezetõinek és társainak csak azt rótta fel, hogy néhány leshelyzetet tévesen ítéltek meg mindkét oldalon. A cikkíró azonban hozzáteszi, hogy ezek egyike sem volt olyan helyzet, hogy a felek különösebben panaszkodhattak volna érte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!