2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
A hõmérséklettel nõtt a balesetek számaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-19 10:54:08
A megérkezõ hidegfrontnak jó hatása is van. Az emberek felfrissültek, így vasárnap már jóval kevesebb volt a baleset.
A kánikulában ugyanis nemcsak melegünk van, hanem romlik a reakcióidõnk is, lassulnak a reflexeink, és így hamarabb hibázunk. Az autóban is. Szombaton 149 baleset történt az utakon, öten meghaltak.

Volt dolguk a kánikulában a mentõknek. Csak szombaton több, mint 500-szor riasztották õket. Sokszor közúti balesethez.

71-es út, szombat, este. Ám még ekkor is csaknem 30 fok. Egy autó ütközött a Siófok-Veszprém távolsági busszal. A kocsi vezetõje a helyszínen meghalt, utasa életveszélyesen sérült.

Kánikulában a legveszélyesebb az, hogy a levegõ még éjszaka sem hûl le, így szinte lehetetlen pihenni.

„Négy-öt nap után jelentkeztek, különösen a gépkocsivezetõknél az úgynevezett hõkimerülésnek a jelei: koncentrálóképesség hiánya, figyelem csökkenése, tûrõképesség csökkenése, ezt ugye kompenzálták élénkítõ szerekkel, kávéval”- Dr. Golopencza Pál, az Országos Mentõszolgálat szolgálatvezetõ fõorvosa.


Ez leginkább a közlekedésben látszott. Már a hét közepétõl egyre több koccanásos baleset történt: szombaton 149, ebbõl 5 halálos.

A 44-es fõúton egy autó kanyarodni akart. Lassított is, szabályosan, ám a mögötte haladó már nem figyelt és belehajtott, majd jött még három autó és egy teherautó. 10-en sérültek meg és egy ember meghalt.

A szombati riasztónak tûnõ adatok ellenére eddig minden hónapban kevesebb baleset történt, mint tavaly. Júniusban például majdnem 30 százalékkal csökkent a halálos balesetek száma az elõzõ évi adathoz képest. A rendõrség szerint azért, mert jobban ellenõrzik, és jobban büntetik a gyorshajtást.

„Felhívjuk a figyelmet arra, hogy tartsák be, fokozottan tartsák be a közlekedõk a különbözõ közlekedési szabályokat annál is inkább, mivel a rendõrség fokozottan lesz jelen a közutakon, az autópályákon, tehát fogja is ellenõrizni az autósokat” - Makula György, az ORFK szóvivõje.

Vasárnap már lehûlt a levegõ ám ez nem jelenti azt, hogy figyelni sem kell. A 4-es úton egy idõs házaspár szintén kanyarodni szeretett volna balra. Ám egy szabálytalanul elõzõ autó az oldalukba csapódott. Egy nõt súlyos koponyasérülésekkel szállítottak kórházba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!