2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Löszfal-baleset: Nem volt engedélyForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-27 12:36:14
Nem adott ki építési engedélyt a siófoki önkormányzat építésügyi hatósága támfalépítésre, pedig az érintetteknek kérniük kellett volna az ehhez szükséges papírokat ...
- ez derült ki hétfõn a ságvári löszfalnál történt tragédia kapcsán, amelyben két gyerek vesztette életét. Idõközben geológus is járt a helyszínen, aki megállapította: a ház lakható, így a családot nem kell kiköltöztetni, azonban a leomlott részt körbe kell keríteni, mert várhatóan ismét megindul majd föld.

A tragédia még pénteken történt Ságváron. Két család dolgozott együtt, a löszfalat akarták megerõsíteni egyikük otthonánál. A támfal alapjaihoz ástak árkot, a föld eközben zúdult rá két gyerekre és egy fiatalemberre. A 5 és fél éves kisfiú és a 11 éves kislány a helyszínen meghalt, míg a férfi könnyû sérülésekkel került kórházba.

Mint kiderült, a siófoki önkormányzat építésügyi hatósága nem adott ki engedélyt a munkálatokra. A löszfal ugyan magánterületen áll, de mivel egy méternél magasabb, az érintetteknek kérniük kellett volna az ehhez szükséges papírokat - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Ságvár polgármestere.

Kecskés Gábor hozzátette: a helyszínre Pécsrõl érkezett egy geológus, hogy megvizsgálja a talajszerkezetet. A szakértõ szerint a ház lakható, így családot nem kell kiköltöztetni, azonban a löszfalat körbe kell keríteni, és nem lehet a közelébe menni, mert minden valószínûséggel ismét le fog omlani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!