2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Fiatalt nyelt el a Túr folyóForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-03 10:27:30
Egy 24 éves fiatalember vasárnap délután merült el a Túr folyó sonkádi szakaszán.
Elõtte átúszott a túlpartra, és akkor nyelte el az erõs sodrású folyó, amikor megpróbált visszaúszni.

„Mondták neki, hogy menjen át a hídig, és hogy mennek elé, de õ ebbe a zuhatagba megpróbálta. Ha lentebb megy 50 méterre most is élne. Köztünk lenne – mondta Oláh Barna, a fiatalember édesapja.

A tûzoltók vasárnap óta keresik. Eddig hiába.

„Az eltûnéstõl kb. 150 méterre tudunk végighaladni a folyószakaszon. Egy bedõlt fa miatt nem tudjuk tovább keresni. Csónakkal és csáklyával próbáljuk jelenleg keresni az eltûnt személyt, egyszerre hárman vannak a gumicsónakban és csáklyázzák a szakaszt” – mondta Kiss Sándor tûzoltó parancsnok.

Idén nyáron már majdnem 80-an fulladtak vízbe. A balatoni vízimentõk ezért úgy döntöttek, tanfolyamot indítanak a fürdõzõknek. A zánkai vízimentõ központban két nap alatt vízbõl mentést és újraélesztést is tanítanak majd.

„Arról is szó van ezen a tanfolyamon, hogyha valakit látunk fuldokolni, akkor mérlegelni tudja az, aki látja, hogy ott van valaki, aki segítségre szorul, hogy õ tud segíteni, vagy nem tud segíteni, és esetleg saját magát is bajba sodorja, hogyha bemegy oda, beúszik egy ilyen bajban lévõ emberhez” – mondta Tar Mihály a Vízimentõk Magyarországi Szakszolgálatának szóvivõje.

A tanfolyamot 14 éves kor felett bárki elvégezheti, feltéve, hogy rászán 25 ezer forintot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!