2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Már csak a diákokra várnak a könyvekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-04 10:44:01
Hamarosan a boltokba kerülnek az új tankönyvek. Csak a Nemzeti Tankönyvkiadó idén 4 millió tankönyvet, munkafüzetet, feladatlapot ad ki.
Egy elsõs tankönyvcsomagja 6-7 ezer forintba kerülni majd, a nyolcadik osztályosoké pedig 8 ezer forint körül lesz. A középiskolás tankönyvcsomagokért 10-12 ezer forintot kell majd fizetni.

Olvasás a szünidõben. A gyerek még gondolni sem akar az iskolakezdésre, szülei viszont már számolnak. Szerencsére tavalyról maradtak tanszerek, ehhez jönnek az új tankönyvek, amire a harmadikba készülõ fiúnak 8-10 ezer forintot tesznek félre. De nem ússzák meg ennyivel.

„Most segédkönyveket is kell vásárolnunk. Ezt online könyváruházból 20 ezer forintért lehet beszerezni. Sportcipõt kell vásárolnunk, illetve teljes ruhatárcserére van szükség, mert két számot nõnek a gyerekek” – mondta Temesváriné Ferenczi Ágnes szülõ.

Válogatás egy nagykanizsai papírboltban: többen csak feltérképezik az árakat. Sok szülõhöz hasonlóan az akciókra várnak és elsõsorban az olcsóbb termékeket keresik.

A szülõk átlagosan harminc, harmincötezer forintot szánnak a tankönyvekre.

Már a szállításhoz készítik elõ a könyveket a Nemzeti Tankönyvkiadóban, ahonnan a boltokba és az iskolákba kerülnek. Figyelnek arra, hogy megfizethetõk legyen a könyvek, közben pedig élmény is legyen belõlük a tanulás.

„Nagyon színesnek kell lennie, szellõsnek, ha nézik a régi tankönyveket, akkor szûk sorok voltak, nehezen érthetõk” - mondta Menyhártné Hámori Andrea, a Nemzeti Tankönyvkiadó kereskedelmi igazgatója.

Magyarországon több mint 30 kiadó foglalkozik tankönyvekkel. Forgalmuk tavaly csaknem 17 milliárd forint volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!