2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Örökbefogadónap az Illatos útonForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-10 10:16:35
Nincsen több szabad hely a kutyáknak a budapesti Illatos úton. Több mint százhúsz kutya vár gazdára a rendelkezésre álló kilencvennégy helyen, ...
ezért Örökbefogadó Napot szervez szombaton az Illatos úti Ebtelepen a Vigyél Haza Alapítvány. 10 és 14 óra között várják az állatbarátokat, a Felvonulási térrõl külön buszokat is indítanak a telepre.

Az Illatos úti Ebtelepre évente csak Budapestrõl több mint háromezer kutya kerül be, többségüket saját gazdájuk adja le. A rendelkezésre álló mindössze kilencvennégy férõhely azonban nem oldja meg a folyamatosan helyhiánnyal küzdõ telep gondjait. Ezért szerveznek Örökbefogadó Napot szombaton. 10 óra és 13 óra között minden egész órában autóbuszt indítanak a Felvonulási térrõl és vissza az Illatos útról, hogy megkönnyítsék a kijutást.

A buszokon óránként más-más híresség az "idegenvezetõ". Az ismert emberek az utazás alatt elmondják az Illatos útról, az örökbefogadásról és a felelõs állattartásról a legfontosabb tudni valókat. Ott lesz többek között Kovács Patrícia, Keresztes Ildikó, Novák Péter és Papp Gergõ is.

Az Örökbefogadó Napon, majd ezt követõen egy hónapon keresztül a Vigyél Haza Alapítvány valamennyi szuka kutya ivartalaníttatását átvállalja. Az örökbefogadott kutyák a védõoltást, külsõ élõsködõk elleni cseppet, féregtelenítõ kezelést és mikrocsipet kapnak ajándékba.

További részletek a www.vigyelhaza.hu internetes oldalon találhatók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!