2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Régi fõútvonalak, új parkolóautomatákForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-10 12:32:37
Újabb, összességében 93 kilométernyi fõvárosi fõútvonalon lesz fizetõs a parkolás, ez több mint 6800 parkolóhelyet érint.
A fõvárosi önkormányzat azzal indokolja a döntést, hogy így könnyebben lehet majd megállni, és nem kell annyit keresgélni. Az elõzetes számítások szerint a Fõvárosi Önkormányzat ezzel 1,5 milliárd forint bevételre tesz szert.

Még több helyen kell majd pénzt dobálni az automatákba a fõvárosban. Volt, ahol eddig például ingyenes volt a parkolás, de ez hamarosan megváltozik.

Azokon a fõvárosi fõutakon is fizetni kell majd, ahol a mellékutcákban már eddig is pénzbe került a parkolás. A fõvárosi önkormányzat így szeretné elérni, hogy kevesebb legyen az autó, ezért könnyebb legyen parkolni.

„A parkolási díj a legfontosabb forgalomszabályozási eszköz, és a díjjal tudjuk távol tartani azokat az autósokat, akik egész nap ott parkolnának. Azért fontos, hogy legyen parkolási díj, hogy aki az ügyét jön intézni a városba, annak legyen parkolóhelye” – mondta Gyarmati Zoltán, a Parking Kft. ügyvezetõ igazgatója.

A fizetõs utcák üresen állnak, a nem fizetõs fõútvonalak viszont zsúfoltak - azt mondják, ezen akarnak változtatni. Bár az RTL Híradó olyan helyen is járt, ahol az ingyenes fõút is zsúfolt volt és a fizetõs mellékutca is. Se itt, se ott nem volt szabad hely. Összességében 93 kilométernyi szakasz válik fizetõssé. Így például az Andrássy út, az Alkotás út, és az Istenhegyi út.

A legtöbb fõútvonalon januártól lesz fizetõs a parkolás. A fõvárosi önkormányzat évente 1,5 milliárd forint bevételre számít.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!