2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Fidesz: 2 millió kopogtatócédula a célForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-17 10:56:43
1300 településen állít polgármester-jelöltet a Fidesz-KDNP, vagy indul a szövetség támogatását bíró jelölt az õszi önkormányzati választásokon.
Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke hétfõi sajtótájékoztatóján elmondta: helyi, megyei és országos szinten is kampányolnak majd, de minden településnek saját, helyi programja lesz. Mint mondta, az ajánlószelvények 20 százalékát szeretnék összegyûjteni, ami kicsivel kevesebb, mint 2 millió darab. Hangsúlyozta: sem a szocialistákkal, sem a Jobbikkal nem mûködnek együtt, így az a jelölt, aki elfogadja bármelyik párt támogatását, elveszíti a Fideszét.

Kósa Lajos elmondta: a Fidesz-KDNP felkészült az önkormányzati választásokra, a párt 175 vegyes választási rendszerben mûködõ település közül 174-ben állított jelöltet. A kivétel Siklós, ahol a független jelöltet elfogadják a helyiek. Hozzátette: összesen 1300 településen állítanak jelöltet, ebbõl 1100-an a Fidesz-KDNP színeiben indulnak, 200 független jelölt pedig vállaltan a szövetség támogatásával indul. A Fidesz alelnöke szerint a választók 81-82 százaléka biztosan találkozik a párt jelöltjével.

A politikus szerint a választások legnagyobb kérdése a fõváros lesz, ahol Demszky Gábor fõpolgármester nem indul újra. Egy idõszaknak vége van, kérdés, hogy Budapest milyen irányba indul el, de nagy az esély rá, hogy itt is a Fidesz jelöltje nyer - tette hozzá.

Az alelnök szerint a Fidesz-KDNP rövid kampányra készül, de minden választóhoz szeretnének személyesen is eljutni. A kampányban Orbán Viktor miniszterelnök és más kormányzati politikusok is aktívan részt vesznek. Mint mondta, az önkormányzati választás sajátos, mert 3200 önálló kampányról van szó, de a párt országos és megyei kampányt is indít. A politikus szerint az összes létezõ elképzelésüket sem tudják elmondani, mert 3200 helyi programjuk lesz. Kósa Lajos elmondta: nemcsak a közgyûlési listákat ismerhetik a választók, a Fidesz azt is megnevezi, akiket ezek élére javasol. Ez egyébként nem felel meg a korábbi gyakorlatnak, de nem szeretnék, hogy a szavazásra jogosultak „zsákbamacskára” szavazzanak.

Kósa Lajos arról is beszélt: a kopogtató cédulák 20 százalékát szeretnék összegyûjteni, amit megbízólevéllel rendelkezõ önkéntesek gyûjtenek. A politikus elmondása szerint a szövetségeseikkel most is együttmûködnek, de más támogatást, együttmûködést sem most, sem a választás után nem tud elképzelni például az MSZP-vel vagy a Jobbikkal. Hangsúlyozta: aki mégis elfogadja valamelyik párt támogatását, az a Fideszét elveszíti.

A politikus reagált arra a sajtóhírre is, miszerint az Orbán-kormány mûködése többe kerül a Bajnai kormányénál. Mint mondta, három hónap alatt 120 milliárd forinttal kevesebbet költöttek, mint az elõzõ kormány egy ugyanilyen idõintervallum alatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!