2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Állásfoglalással erõsítette meg hétfõ este az Országos Választási Bizottság (OVB), hogy nem lehet ajánlószelvényeket gyûjteni munkahelyeken, így például könyvesboltokban vagy italkimérésekben.
Az ajánlószelvényeket lopják, hamisítják és adják-veszik. Az Alkotmánybíróság már húsz évvel ezelõtt jobb megoldást szorgalmazott, azóta minden választáskor elõkerül a probléma, és nincs ez másként idén sem. Léteznek korszerûbb és hatékonyabb módszerek, csak a politikai akarat hiányzik.
Egy hangfelvétel szerint 200 forintos étkezési utalványért cserébe gyûjtenek kopogtatócédulákat szombathelyi romáktól. A beszélgetés szerint a pénz a Fidesztõl származik, de a szombathelyi Fidesz már csütörtökön jelezte, illetéktelenek fideszes aktivistának adták ki magukat.
Hétfõtõl postázzák az ajánlószelvényeket, és megkezdõdik a pártok versenyfutása az ajánlásokért. Csak az a képviselõjelölt indulhat a választásokon, aki a saját körzetében lakóktól legalább 750 szelvényt összegyûjt.
A közbeszerzésen nyertes Állami Nyomda már elkészítette a biztonsági jelekkel ellátott ajánlószelvényeket, melyeket az önkormányzatok kézbesítenek majd a jövõ héten a választópolgároknak.

« 1. oldal »