2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Kopogtatócédulákat loptak biciklistülForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-19 12:10:42
Több, mint 600 ajánlószelvényt loptak el tegnap egy postástól a tizedik kerületben - a kézbesítõ biciklijével együtt. Nem ez volt az elsõ eset, ...
hogy kopogtatócédulák tûntek el: Csepelen, Józsefvárosban, a 13. kerületben is sorra feszítik fel a levélszekrényeket, vidéki nagyvárosokban pedig még az is elõfordult, hogy egy egész utcában hozzányúltak a postaládákhoz. A rendõrség már nyomoz.

Kedden az egyik kõbányai utcában tûnt el egy levélkézbesítõ biciklije, 650 ajánlószelvénnyel. Nemcsak ebben a csendes utcában, hanem az ország több pontján is eltûntek már ajánlószelvények. Igaz, ott nem a postás biciklijével együtt.

„ Tömegesen jelentkeznek most már azok az esetek, amikor tegnap még ép levélszekrények voltak, mára már ezek sérültek” – mondta Hüse Marianna, a Magyar Posta Zrt. Szóvivõje.

A Magyar Posta és magánszemélyek is tettek feljelentést a rendõrségen, ahol elindították az eljárást.

„ Felmerülhet több bûncselekmény is, a levélszekrények felfeszítése kapcsán rongálás miatt indulhat eljárás, illetve ha azt tudjuk bizonyítani, hogy kifejezetten a választási értesítõk megszerzése érdekében történtek ezek a bûncselekmények, a választás rendje elleni bûncselekmény miatt indul eljárás” – mondta Makula György, az ORFK szóvivõje.

Az ajánlószelvényeket holnap, azaz augusztus 19-ig kell minden választásra jogosultnak kézhez kapnia. Ha mégsem jutottak el hozzá az értesítések, a helyi választási iroda vezetõjétõl igényelhet újat. Ám így is elõfordulhat, hogy érvénytelen lesz a jelölése.

„ Abban az esetben, ha ezek az eltulajdonított cédulákat valaki leadja és utána az újonnan kért ajánlószelvényt kitöltöm és leadom, ebben az esetben a választást ellenõrzõ rendszer, ez egy bonyolult informatikai rendszer automatikusan kiszûri, hogy kettõs ajánlás történt, ilyen módon az ajánlás érvénytelenné válik” – mondta Õrsi Gábor, az Országos Választási iroda szóvivõje.

Az ajánlószelvényeket szeptember 3-ig lehet eljuttatni az önkormányzati választáson induló jelöltekhez.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!