2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Kézmûvesiskolák és népmûvészek randevúznakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-19 11:54:15
Idén a jeles napok kis mesterségeire koncentrálnak a Mesterségek Ünnepén. A rendezvénysorozatot augusztus 19-e és 22-e között tartják a fõvárosban, a Budai Várban.
A népi iparmûvészek és kézmûvesek mellett zenészek és táncosok is érkeznek majd a programra, idén Bulgária lesz a díszvendég.

Immár 24. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét augusztus 19-e és 22-e között Budapesten, a Várban. Ez a programsorozat a népi iparmûvészek és kézmûvesek találkozója, de a nagyközönség is talál számos érdekességet. Idén a jeles napok kis mesterségei lesznek a programsorozat középpontjában: vagyis a gyertyaöntés, a mézeskalácssütés és a tojásfestés kerül fókuszba.

Bulgária lesz a díszvendég, ahol nagyon komoly hagyományai vannak a tojásdíszítésnek. Nem csak kézmûvesek érkeznek majd onnan, hanem táncosok és zenekarok is jönnek majd.

Érdekes programnak kínálkozik a Generációk Találkozása is, melynek lényege, hogy a kézmûvesiskolák és a népmûvészek mesterei együtt mutatkoznak majd be. Ezen kívül számos zenés produkció is lesz, a magyarokat mások mellett Szalóki Ági, a Kaláka, a Kerekes Band és a Csík zenekar képviseli majd. A magyarokon kívül külföldrõl is érkeznek táncosok: egyebek mellett Tajvanról, Szenegálból, Bulgáriából, Törökországból és Szerbiából várnak elõadókat.

Részletek a www.mestersegekunnepe.hu oldalon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!