2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Beindult a kecskeméti Mercedes-gyárForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-09-02 11:25:47
Megkezdõdött az elsõ gépsorok beszerelése a kecskeméti Mercedes-gyár fényezõüzemében, emellett a többi szerelõcsarnok többsége is már szerkezetkész állapotban van.
A gyárkomplexumban 2012-re 2500-an dolgoznak közvetlenül és a beszállítókon keresztül még további 10 ezer munkavállalót foglalkoztatnak. Csak szerdán 72-en kezdték elsõ napjukat a vállalatnál. Õk meglepetésként összeszerelhették elsõ autójukat, a kis modell kocsit megkapták ajándékba. Az elsõ napon csak az RTL Híradó stábja kísérhette el a kecskeméti Mercedes-gyár új dolgozóit.

Az összeszerelõ üzemben az asztaloknál már az elsõ nap komoly munka folyt. A szerdán munkába állt 72 dolgozó elsõ, saját használatú autóját rakta össze. Ezzel a játékos feladattal a problémamegoldást és az új munkatársak közötti csapatmunkát akarták erõsíteni a már korábban felvett dolgozók.

„Ezt úgy kell elképzelni, mint egy labdát, mondjuk egy focilabdát, van egy magyar fele, illetve van egy német fele, ez csak akkor fog precízen gurulni, ha összedolgozunk” –mondta Tábi Melinda Mercedes dolgozó.

„Én éltem Németországban, õk ugyanolyan lazák tudnak lenni, mint mi, de egy egy, valahogyan nagyon jól sikerül nekik, ez a strukturáltság és pontosság” – mondta Györe József Mercedes dolgozó.

230 ezer négyzetméter fedett gyárépület. A fényezõüzem már csaknem kész, szerdán kezdték beszerelni a gépsort. Csak itt több mint 4ezer tonna acélt használtak fel, ebbõl félig fel lehetne építeni az Eiffel-tornyot. 20 kilométernyi elektromos kábel és 27 kilométer kiépített közmû.

„Az épületek párhuzamosan készülnek el, nagyon fontos mérföldkõhöz érkeztünk éppen ma, hiszen szeptember elejére terveztük - és ez meg is valósult – az elsõ gépsorok beszerelése, ez legelõször a felületkezelõ üzemben történik, de ezt hamarosan követi a karosszéria, illetve az összeszerelõ üzem is” – mondta Frank Klein, a kecskeméti Mercedes-gyár igazgatója.

A kecskeméti gyár 2012-ben kezdi meg a Mercedes A és B osztály sorozatgyártását. A tervek szerint évi 100 ezer autó gördül le a gyártósorról. Ez naponta több mint 300 gépkocsit jelent. A 2500 dolgozó munkáját 600 robot segíti majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!