2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Új morfingyár építésébe kezd a hazai máktermeltetés területén meghatározó Neriva Pharma Kft. Abaújszántón - tudta meg az agrárszektor.hu.

Tízmillió eurós beruházással bõvíti nagykanizsai gyártóüzemét az amerikai Honeywell - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfõn Budapesten.

Szijjártó Péter az amerikai BorgWarner képviselõivel együtt letette a vállalat zöldmezõs beruházásában épülõ 15 ezer négyzetméteres oroszlányi kipufogó-alkatrész gyárának alapkövét.

Két citromsavgyár is lesz Magyarországon: Szolnokon és Kazincbarcikán is épül egy-egy üzem hamarosan, amivel a globális piac jelentõs szereplõjévé lép elõ Magyarország.

Hamarosan ismét üzemel az egykori berettyóújfalui tejporgyár: a jelenleg folyó átalakítási munkák, és az engedélyeztetési eljárás befejezését követõen júniustól megindul a próbagyártás, majd a folyamatos termelés az üzemben – közölte Galló Ferenc, a Berettyóújfalui Tejporgyár Kft. ügyvezetõ igazgatója szerdán az MTI-vel.

Korábban hírt adtunk arról, hogy felvidéki magyar vállalkozói befektetõkkel újraindul a tejporgyártás a berettyóújfalui gyárban. Az ünnepélyes átadót ma tartották.

Az idén több mint 1880 tonna csokoládéfigurát gyártottak a karácsonyi szezonra a Nestlé diósgyõri gyáregységében, csaknem 300 tonnával többet a tavalyinál - közölte a vállalat.

Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetõje szerint a Magyarországon a harmadik negyedévben mutatkozó GDP-növekedési arány arról tanúskodik, hogy a magyar autógyártás szignifikánsan járul hozzá az ország gazdasági fejlõdéséhez.

“Besózott” gyártelepek2013-10-10 14:21:05

Berettyóújfalut az Elzett, Komádit pedig a kendergyár bezárása sokkolta.

Munkahelyük megtartása, cégük fennmaradása érdekében demonstráltak a Gyulai Húskombinát dolgozói kedden Nádudvaron, a cég tulajdonosa, a HAGE Hajdúsági Agráripari (HAGE) Zrt. székháza elõtt.


Berettyóújfalu - Hivatalos választ csak hetekkel késõbb adnak az illetékesek a beruházásról.


Berettyóújfalu - Közvetlenül 100-150 munkahelyet teremt majd a berettyóújfalui gyár.

Az Epack Kft. új beruházási programja keretében egy megközelítõleg ötezer négyzetméteres gyártócsarnok felépítésére és beüzemelésére kerül sor a társaság berettyóújfalui telephelyén.

« 1. oldal »