2023. december 8. Péntek, Mária.
 

Olajtök termesztésbe és olajsajtolásba kezd a település a közmunkaprogram jóvoltából ebben az évben, tudtuk meg Kecskés Gyula polgármestertõl.

A RehabJob arra dolgozott ki programot, hogyan lehet a szülési szabadságról, gyermekgondozásról visszatérõ szülõket eredményesen visszafogadni, és azt biztosítani, hogy munkahelyi és családi létük harmóniába kerüljön egymással.

Lényegesen nagyobb eséllyel kapnak gutaütést azok, akik sokat dolgoznak egy nemzetközi kutatás szerint.

Aki lehetõséget kap a közfoglalkoztatásban, az más úton nem segélyezhetõ.

A vendéglátósnak, az építõipari- és az agrárvállalkozónak kísértetiesen hasonlóak a gondjai.

A honvédségnél nagy szeretettel várják az álláskeresõket.

Nem az élet iskolája2015-05-06 08:50:03

A munkahelyen sokszor mást várnak el a fiataltól, mint amit az iskolában tanult.

Álom maradt 200 állás2015-05-05 11:59:21

Felszámolják a berettyóújfalui tejporgyárat „újraéleszteni” próbáló vállalkozást.

A Debreceni Egyetem egy évtizede igyekszik követni a végzett hallgatók pályáját.

A munkabalesetek száma az elmúlt három évtizedben ugyan negyedére csökkent, 2014-ben azonban 14 százalékkal nõtt az elõzõ évhez képest; ebben az évben 19 661 munkahelyi baleset volt Magyarországon, közülük 78 halálos – mondta Nesztinger Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Munkafelügyeleti Fõosztályának vezetõje hétfõn Budapesten sajtótájékoztatón, amelyet az április 28-i munkavédelmi világnap alkalmából rendeztek.

Tanulságos modell és jó példa, így mutatták be a közgyûlésen az új szociális rendszert.

Márciusban 462 ezer álláskeresõ szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában, több mint egy hónappal, illetve egy évvel korábban – közölte az NFSZ honlapján pénteken.

Szakképzett munkaerõ kell2015-04-26 08:36:27

Az autóipari vállalkozások és a jármûgyártás sikeresek Magyarországon, az ágazat számára azonban problémát jelent a szakképzett munkaerõ hiánya – derült ki az Országgyûlés vállalkozásfejlesztési bizottságának ülésén részt vevõ autógyártók és beszállítók beszámolóiból.

A pénzügyi tudás változtathat a fiatalok pesszimizmusán – vélik a szakemberek.

Országos workshop-sorozatot indítottak a romák felzárkóztatását célzó, Híd a munka világába nevû projektrõl – közölte a projektiroda pénteken az MTI-vel.

A következmények érinthetik a munkavállaló nyugdíját, a táppénzt és egyéb ellátásait.

Négy programban a tavalyinál kevesebben, de jóval hosszabb ideig dolgozhatnak.

Vezetõ közgazdászok szkeptikusak a teljes körû foglalkoztatottság eljövetele kapcsán.

Elindult a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási portálja, amely széleskörû tájékoztatást nyújt a közfoglalkoztatóknak és közfoglalkoztatottaknak – tájékoztatta a tárca szerdán az MTI-t.

A szállodaiparban és a vendéglátásban is gyakran találkozhatunk diákmunkásokkal.

Sajnos az egyáltalán nem könnyû álláskeresõi létben idõnként az is felmerül, hogy magyarázatot keressünk/találjunk nehézségeinkre. A kifogások nyilván abból erednek, hogy megpróbáljuk megtalálni a választ, hogy miért történik ez velünk.

Általánosságban elmondható, hogy az év elejei hónapokban, majd pedig szeptemberben és októberben lendül fel az álláspiac. Nem véletlen ezért, hogy az állásbörzék is tavasszal és õsszel kerülnek megrendezésre.

A bagaméri polgármester szerint 30-35 közmunkás az aktuális teendõkre most éppen elég.

Egy új munkahelyre való bekerülés mindig egy új lehetõség is egyben. Azonban mint lehetõség, tele lehet számos buktatóval is – például a nagy irodaépületben nem találunk vissza a helyünkre, vagy összetévesztjük a fõnökünket az egyik kollégánkkal.

Nem csak forintban mérhetõ2015-03-09 11:11:18

Hajdúböszörmény évek óta az ország egyik legnagyobb közfoglalkoztatójának számít.

« 1. oldal »  Következő »