2023. december 8. Péntek, Mária.
 

Hét év alatt felére esett vissza a munkavédelmi ellenõrzések száma, és egyre több a munkahelyi baleset. A munkaügyi és a munkavédelmi hatóság egyre kevesebb pénzt kap, a szervezetet folyamatosan átalakítják.

Ingyenes érdekvédelmi és jogvédelmi szolgáltatást nyújt a munkahelyi balesetet szenvedett munkavállalóknak a Liga Szakszervezeteken keresztül az Inno Régió Alapítvány, a két szervezet errõl együttmûködési megállapodást kötött, amelynek részleteit kedden Budapesten ismertették, a munkahelyi balesetben elhunytak és megsérültek emléknapján tartott sajtótájékoztatón.

A munkabalesetek száma az elmúlt három évtizedben ugyan negyedére csökkent, 2014-ben azonban 14 százalékkal nõtt az elõzõ évhez képest; ebben az évben 19 661 munkahelyi baleset volt Magyarországon, közülük 78 halálos – mondta Nesztinger Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Munkafelügyeleti Fõosztályának vezetõje hétfõn Budapesten sajtótájékoztatón, amelyet az április 28-i munkavédelmi világnap alkalmából rendeztek.

Tavaly 53 ember veszítette életét munkavégzés közben Magyarországon, ebbõl 6 halálos kimenetelû munkahelyi balesetet regisztráltak a fõvárosban - ismertette Budapest Fõvárosi Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve munkavédelmi igazgatóhelyettese sajtótájékoztatón hétfõn Budapesten.

« 1. oldal »