2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
A bioetanolgyár jó ötlet - mondjákForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-03-02 12:02:53
A volt kabai cukorgyár területén 20 milliárd forintos beruházás keretében megvalósítani tervezett bioetanolgyár alapkövét annak idején Gráf József agrárminiszter rakta le, de azóta sok minden történt.

A termelõk megalakították az Elsõ Magyar Bioetanol (EMB) Kft.-t, és bár társult hozzájuk egy komolynak tûnõ indiai befektetõ, a tavalyi 60 ezer forintos alapanyagárak miatt a külföldi mégis inkább hátat fordított a projektnek.
Az elmúlt hetekben vett újabb fordulatot az ügy azzal, hogy az ELME Ipari Csoport Zrt. szakmai befektetõként csatlakozott az EMB Kft.-hez. Kántor Sándor, az ELME kommunikációs igazgatója az erre vonatkozó információnkat megerõsítette, de a finanszírozás részleteirõl még korai tartotta nyiltkozni.

A Haon úgy tudja, hogy a 20 milliárdos beruházáshoz szükséges 4 milliárdos önerõt az említett két társaság adná össze, a finanszírozásnak pedig három formája lehetséges: kormánygaranciával MFB-finanszírozás, kereskedelmi banki finanszírozás, kockázatitõke-alapú finanszírozás. Egyelõre annyi biztos, hogy az ELME mûszakilag megvalósíthatónak tartja a beruházást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!