2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Még nem érte el megyénket az influenzavírusForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-01-21 08:48:33
A megyében ezidáig nem mutattak ki influenza vírust – ezt igazolják az ÁNTSZ legfrissebb adatai.

Bár az országos médiában már napok óta arról hallani, hogy nyugat, méginkább Ausztria felõl már közeleg a járvány, Magyarország keleti régiójában egyelõre nyugalom van – tudtuk meg Faragó Évától, az ÁNTSZ járványügyi osztályvezetõjétõl.

– A házi felnõtt-, és gyerekorvosok jelentik az influenza szerû megbetegedéseket. Ezek száma 2009 második hetében 71, míg a harmadik héten 70 volt, ez még minimális.

(Az adatok százezer lakosra vonatkoznak.) Járványról 200 eset felett beszélhetünk. Folyamatosan vizsgáljuk, figyeljük a háziorvosok jelentéseit, a tapasztalatok azt mutatják, mindig hirtelen ugrik meg az influenzaszerû megbetegedések száma – mondta.
Babály Sándor debreceni háziorvostól úgy tudjuk, prakszisában nem nõtt jelentõsen az influenza tüneteivel jelentkezõ betegek száma a napokban. – Az ingyenes vakcinák már elfogytak, a korábbi évekhez képest nagyobb igény volt rájuk.

Azonban a patikákban még lehet vásárolni oltóanyagot, a védettség 2-3 hét alatt alakul ki. Egyelõre még az sem biztos, hogy elér idáig az influenza vírus, azonban érdemes még védõoltást kérni – tanácsolta az orvos.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!