2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Öt moldáv állampolgárt állított elõ a Berettyóújfalui RendõrkapitányságForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-08-03 10:29:41
Biharkeresztes - Vasárnap öt moldáv személy jelentkezett kilépésre a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség Ártánd Közúti Határátkelõhelyen, ellenõrzésük során megállapítást nyert, hogy velük szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, mert megkísérelték vagy át is lépték jogellenesen a Magyar Köztársaság államhatárát, illetve - a részükre kiszabott - helyszíni bírságot nem fizették meg.

Az öt moldáv személy, a fentiek alapján, alaposan gyanúsítható a beutazási és tartózkodási tilalom bûncselekmény elkövetésével, ezért elõállításra kerültek a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságra.

 

Vasárnap délelõtt jelentkezett kilépésre a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség Közúti Határátkelõhelyén, egy román állampolgárságú férfi, akinek alapos ellenõrzése során megállapítást nyert, hogy ellene az osztrák hatóságok európai elfogató parancsot adtak ki. Mivel a férfit bûnszervezetben elkövetett betöréses lopás miatt körözték, a Hajdúhadházi Rendõrkapitányság rendõrei õrizetbe vették.

 

Tegnapi napon kilépésre jelentkezett a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség Ártánd Közúti Határátkelõhelyen, két moldáv férfi és egy nõ, valamint egy bosnyák férfi. Ellenõrzésük során megállapítást nyert, hogy velük szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, mivel a két moldáv férfi a korábban részükre megelõlegezett költséget nem térítették vissza, a moldáv nõ schengeni vízuma lejárt, illetve a bosnyák férfi a részére kiszabott helyszíni bírságot nem fizette meg. A három férfi és a nõ, mivel beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt tartózkodott a Magyar Köztársaság területén, alaposan gyanúsíthatók a beutazási és tartózkodási tilalom bûncselekmény elkövetésével, ezért elõállításra kerültek a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságra.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!