2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Pótfelvételi: augsztus 10-ig lehet jelentkezniForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-07-31 11:08:42
Augusztus 10-éig lehet jelentkezni egyetemi, fõiskolai pótfelvételire, amelyen a szeptemberben induló képzésekre azok is bejuthatnak, akiket egyetlen megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy nem is jelentkeztek.

A honlap arról is tájékoztat, hogy a pótfelvételin csak egy helyre lehet jelentkezni, a meghirdetett képzések pedig kizárólag önköltséges formában indulnak.

Mint írták, a 2012-es pótfelvételi eljárásban több mint 400 szakirányra lehet jelentkezni a különbözõ felsõoktatási intézmények költségtérítéses helyeire. Érdemes figyelembe venni, hogy azokon a önköltséges képzéseken, amelyeket már az idei általános felsõoktatási felvételi eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a 2012. július 24-én meghatározott ponthatárnál – mutattak rá.

Kitértek arra: ha az adott képzés eddig nem indult önköltséges finanszírozási formában, a ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál, azaz alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 240, felsõfokú szakképzés esetén 140 pontnál.

A felsõoktatási pótfelvételi jelentkezést be lehet nyújtani elektronikus úton, a Felvi.hu honlapról elérhetõ e-felvételi szolgáltatás keretében, elõzetes regisztráció után, augusztus 10-éig. A pótfelvételi eljárási díjat, 5000 forintot be lehet fizetni folyószámláról banki átutalással, illetve bankkártyával – tették hozzá.

Megjegyezték, az elektronikus jelentkezés elõnye, hogy nem engedi meg a jelentkezési lap hiányos kitöltését, és elektronikusan könnyen csatolhatók a jelentkezés elbírálásához szükséges dokumentummásolatok. Akik ezt a jelentkezési módszert választják, azoknak a jelentkezési ûrlapok kitöltése után ki kell nyomtatniuk az úgynevezett hitelesítõ adatlapot, azt aláírásukkal el kell látniuk, és legkésõbb augusztus 13-áig postára kell adniuk az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre.

Hagyományos papíralapú felsõoktatási felvételi jelentkezési lap térítésmentesen szerezhetõ be az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán (Budapest, Maros utca 19–21.) és az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatán (Budapest, Szalay utca 10–14.), valamint a pótfelvételi eljárásba bekapcsolódó felsõoktatási intézményeknél – közölték.

A kitöltött felsõoktatási pótfelvételi jelentkezési lapot az ahhoz mellékelt és megcímzett borítékban kell beküldeni az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre, legkésõbb augusztus 10-éig. Azoknak, akik hátrányos helyzetüket, illetve halmozottan hátrányos helyzetüket a jelentkezési határidõig benyújtva a jogszabályban meghatározott módon megfelelõen igazolják, a pótfelvételi eljárási alapdíj felét, illetve egészét elengedik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!