2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Távozik a Ferrari a Forma-1-bõlForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-05-13 09:48:11
Címkék: Sport, Forma-1, Ferrari
Nem nevez be a jövõ évi Forma-1-es világbajnokságra az olasz Ferrari istálló, ha bevezetik az úgynevezett költségvetési sapkát - olvasható az olasz csapat kedd délutáni közleményében.

A Ferrari vezetõsége kedden tárgyalta az ügyet, végleges döntés azonban még nem született. Az olasz istálló elnöke, Luca di Montezemolo azután hívta össze az elnökségi ülést, hogy a sportágat irányító Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette: jövõre bevezetnek egy 40 millió fontos szabadon választható költségvetési sapkát, amelyet a Ferrari nagyon ellenez.

 

Az olasz istálló több száz milliós költségvetéssel dolgozik ugyanis, és lehetetlennek látják, hogy ilyen csekély összegbõl gazdálkodni tudjanak. A költségvetési sapka lényege, hogy azok a csapatok, amelyek ezt választják, egy évben mindössze 40 millió fontot költhetnek, de nagy technikai szabadságot kapnak, míg azok, amelyek erre nem hajlandóak, azok korlátlan mennyiségû pénzt költhetnek, de csak szigorú fejlesztési megkötések mellett.

A Ferrari szerint ez az intézkedés árt a Forma-1-nek, ezért kivonulnak a száguldó cirkuszból. A FIA elnöke, Max Mosley nemrégiben kijelentette: "A Forma-1 túl fogja élni a Ferrari nélkül is". Az olasz istálló az egyetlen, amely az 1950-ben kezdõdött világbajnoki sorozat összes kiírásában részt vett eddig.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!