2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Talmácsi szakított csapatávalForrás: origo
Utolsó módosítás: 2009-05-14 15:35:00
Talmácsi Gábor menedzsmentje kényszerhelyzetbe került, amelynek hatására a versenyzõ érdekeit szem elõtt tartva kezdeményezte a Jorge Martinez cégével kötött kétéves szerzõdés felbontását. Talmácsi már a Francia Nagydíjon sem indul.

 

Ennyi volt
Az évek során hatékony együttmûködés alakult ki az Aspar Team, valamint Talmácsi Gábor és menedzsmentje között, azonban a szerzõdés felbontása mára elkerülhetetlenné vált - írja a Faster Management közleménye. Az okok között szerepel a második motor hiánya, illetve a médiaképviseleti jogok egyoldalú megváltoztatása.

A 2009. március 31-i sajtótájékoztatón, amelyet a Balatonring Team szervezett, még úgy tûnt, megoldódik a második motorral kapcsolatos probléma, hiszen a csapat új támogatóival közösen - Grupo Milton, Logistic Land - Martinez ígéretet tett arra, hogy a szponzorpénzbõl fedezni tudja a hiányzó forrásokat és a jerezi versenyen már Talmácsi rendelkezésére fog állni a második motor. De nem történt változás a Spanyol GP-re sem, maradt egy motor, minimális alkatrészekkel, az ígéretek csak ígéretek maradtak.

A menedzsment tudta és beleegyezése nélkül Talmácsi Gábor médiaképviseletéhez fûzõdõ jogok egyoldalúan megváltoztatásra kerültek és minderrõl megtörtént a média (félre)tájékoztatása is - áll a közleményben. Ezt követõen, valamint azt a tényt figyelembe véve, hogy hiábavalóak voltak a korábbi kompromisszumot elõsegítõ javaslatok, a Faster Management hétfõn élt a szerzõdés által biztosított egyoldalú felmondási joggal.

Ezt követõen a Balatonring Team kedden este kiküldött egy hírlevelet Talmácsi Gábor nyilatkozatával, amelyrõl a magyar versenyzõ nem is tudott, a nyilatkozat nem tõle származik, illetve Talmácsi Gábor indulását tényként kezeli, holott a magyar motoros nem indul a Le Mans-i versenyen és ezzel csapata is tisztában van.

"Az életem a versenyzés" - mondta Talmácsi. "Elérkeztünk azonban arra a pontra, amikor kénytelenek voltunk átértékelni, mérlegelni a helyzetet. Katar óta folyamatos rajtam a nyomás emiatt, nagyon nehéz úgy versenyezni, hogy az ember tudatalattijában ilyen dolgok vonják el a figyelmet, a kellõ koncentrációt. Nem tudom, mit hoz a jövõ, de ennél az állapotnál csak jobb lehet."

"A 2007-es vb-szezon óta vagyunk kapcsolatban Jorge Martinez alakulatával és továbbra is úgy tartom, hogy a legjobb döntések egyike volt, amikor aláírtuk az Aspar Teammel a szerzõdést" - fogalmazott Stefano Favaro. "A problémák akkor kezdõdtek, amikor a szezon legelején kiderült, hogy mégsincs második motor. Ígéret volt, de nem történt semmi, majd az engedélyünk nélkül egyszer csak harmadik félhez kerültek olyan jogok, amelyek évek óta a Faster Management kizárólagos jogai, holott az Aspar Teammel kötött szerzõdésünk értelmében az érintett feleknek újra kellett volna tárgyalniuk egy újonnan megkötendõ szerzõdés feltételeit. Gáborral közösen úgy döntöttünk, hogy felmondjuk a szerzõdésünket és próbálunk másik megoldást találni a folytatásra. Gábor meglévõ partnerei, élükön fõszponzorunkkal, a MOL-lal, biztosítottak bennünket támogatásukról."

Talmácsi Gábor és menedzsmentje pénteken rendkívüli sajtótájékoztatót tart.


A MOL Talmácsi Gábor mellett áll

A MOL sajnálattal és megdöbbenéssel értesült arról, hogy Talmácsi Gábor, illetve az õt képviselõ menedzsment és a versenyzési feltételeket biztosító Aspar Team között kialakult feszültségek következtében a versenyzõ nem tud rajthoz állni a Francia Nagydíjon Le Mans-ban, a 250 köbcentisek május 17-i futamán.

A MOL 2006 óta Talmácsi Gábor legnagyobb egyéni támogatója. A versenyzõ és a vállalat közötti kapcsolat az elmúlt három évben harmonikus és kiegyensúlyozott volt, az érdekeltek kölcsönös megelégedésére szolgált. Büszkék vagyunk arra, hogy segíthettük Talmácsi pályafutását, örülünk, hogy Gábor sikereivel mindannyiunk számára értéket teremtett, példát adott. A MOL a sportközvéleménnyel együtt aggodalommal figyeli a vállalat hatáskörén kívül esõ eseményeket. A szurkolókkal együtt reménykedünk, hogy Talmácsi Gábor helyzete a lehetõ legrövidebb idõn belül rendezõdik, talál egy megfelelõ csapatot, tovább versenyez és folytatja ígéretes pályafutását. Ehhez a MOL az elmúlt évekkel azonos kiemelt feltételek biztosításával most és a jövõben is minden segítséget megad egyéni támogatottjának.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!