2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Közeledik az országos kánikula: készüljenek!Forrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-06-12 09:34:31
Ma még sokfelé élénk, az ország középsõ sávjában erõs lesz az északnyugati szél.

Péntek hajnalban nyugat, északnyugat felõl egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhõzet. Legtovább keleten, délkeleten lesz erõsen felhõs az ég, arrafelé reggelig még szórványosan számíthatunk zápor, esetleg zivatar kialakulására. Sokfelé élénk, az ország középsõ sávjában erõs lesz az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul.

A többórás napsütés mellett pénteken idõnként erõsen megnövekszik a felhõzet, az ország északkeleti és délnyugati részén zápor, esetleg gyenge zivatar is kialakulhat. Másutt csapadék nem valószínû. Az északnyugati szél a délnyugati és az északkeleti területek kivételével továbbra is gyakran lesz élénk vagy erõs. A hõmérséklet a délutáni órákban általában 20 és 25 fok között alakul, északkeleten azonban ennél hûvösebb is lehet.

Szombat reggel délnyugaton és északkeleten idõnként erõsen megnövekszik a felhõzet, északkeleten zápor is kialakulhat. Másutt kevés lesz a felhõ, és csapadék nem valószínû. Az északnyugati szél éjszakára országszerte mérséklõdik, majd reggeltõl ismét többfelé megélénkül. Hajnalban 6 és 12 fok között lesz a hõmérséklet. 

A hétvégén szeles, az évszakhoz képest kissé hûvös idõre számíthatunk. Kevés lesz a felhõ, már csak elvétve fordulhat elõ zápor. A kifejezetten hûvös hajnalokon az ismert fagyzugos helyeken (északkeleten és délnyugaton) 5 fok alá süllyedhet a hõmérõ higanyszála. A jövõ hét elején dinamikus felmelegedés kezdõdik. A hét közepére a jelenlegi számítások szerint országos kánikula köszönthet be.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!