2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 

Javította a magyar gazdaság növekedésérõl korábban kiadott elõrejelzését a Nemzetközi Valutaalap (IMF). Ez nemcsak azt jelenti, hogy fenntarthatónak ítélik a GDP-bõvülést, hanem azt is, hogy mindez a világban tapasztalható geopolitikai és makrogazdasági kockázatok ellenére történik. Friss jelentésében az OECD is a magyar növekedési dinamika fennmaradására utal, a piac szerint ez pedig a közeljövõben a felminõsítést is meghozhatja az ország számára.

Közös hitelminõsítõ intézet létesítésérõl állapodott meg Oroszország és Kína - idézte kedden az RT.com hírportál a Kínában tárgyaló Anton Sziluanov orosz pénzügyminisztert.

Az uniós tagállamokat naponta móresre tanító amerikai hitelminõsítõk hegemóniája megtörhetetlennek tûnik. Eközben a negatívabb jóslatok szerint 10-15 évente jön majd egy olyan válság, mint a mostani. Közgazdászok egybehangzóan állítják: addig, amíg a zárt versenypiacot nem lesz képes megtörni egy európai érdekeket képviselõ minõsítõ, maradnak azok az ítéletek, melyek idõrõl idõre megrengetik az európai és azzal együtt a magyar gazdaságot.

« 1. oldal »