2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 

Mintegy 60 vállalkozás vett részt a Magyar Nemzeti Kereskedõház Zrt. által szervezett kazah-magyar üzletember-találkozón, ahol az érdeklõdõk megismerkedhettek a másik ország gazdasági helyzetével, a helyi lehetõségekkel és konkrét üzletekrõl is tárgyalhattak - tájékoztatott a kereskedõház pénteken.

Még közel egy hónapig várja a Légügyi Hivatal a kazahsztáni repülési jog iránti kérelmeket. Egy ajánlat már érkezett a hatósághoz.

A magyar cég kacsa- és libatenyésztést, -feldolgozást létesít Kazahsztánban. A megállapodást a kazah-magyar miniszterelnöki találkozó keretében írta alá a két társaság vezetõje a két ország kormányfõjének jelenlétében.

A nyugati integráció és a keleti nyitás együtt teheti sikeressé Magyarországot - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, miután fogadta Karim Maszimov kazah miniszterelnököt és aláírták a két ország közötti stratégiai megállapodást. A magyar kormányfõ szerint a világgazdasági helyzet változik, a régi receptek érvényüket veszítik, ezért innovatív, gyors és bátor gondolkodásra van szükség.

« 1. oldal »