2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Kihallgatták Hagyó Miklós sajtósátForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-04 18:00:51
Gyanúsítottként hallgatta ki a rendõrség Lelovics Ottót, Hagyó Miklós volt fõpolgármester-helyettes egykori sajtósát csütörtökön. A férfi délután fél 3-kor távozott a rendõrség Teve utcai székházából és nem nyilatkozott a rá váró újságíróknak.

Lelovicsot a BKV-ügyekkel kapcsolatban hallgatták ki, csakúgy, mint korábban Horváth Évát, Hagyó Miklós másik sajtósát.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a férfit csütörtökön hallgatták ki a gazdaságvédelmi nyomozók. Azzal gyanúsítják ugyanis, hogy a korábbi fõpolgármester-helyettes kommunikációs igazgatójaként rábírta a BKV egykori vezetõit különféle tanácsadói szerzõdések megkötésére. A rendõrök szerint ezek a dokumentumok indokolatlan és jelentõsen túlzó áron születtek, vagyoni hátrányt okozva ezzel a közlekedési vállalatnak. Ez az összeg meghaladja a 20 millió forintot.

Lelovics Ottót a gyanúsítás ellen panasszal élt. A rendõrök nem vették õrizetbe, szabadlábon védekezhet. A kihallgatásnak délután fél három körül lett vége, a volt kommunikációs igazgató akkor távozott a Teve utcai rendõrpalotából. A rá váró újságíróknak nem nyilatkozott.

Hagyó Miklós korábbi fõpolgármester-helyettes másik sajtósát, Horváth Évát is gyanúsítottként hallgatták már ki korábban a nyomozók. A nyomozók szerint a nõ szándékosan rávette a volt BKV-s vezetõket, hogy szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére kössenek szerzõdéseket.

A BKV gyanús ügyleteiben a Budapesti Rendõr-fõkapitányság és a Repülõtéri Rendõr Igazgatóság nyomoz, utóbbi a Budapest Airporttal is összefüggõ vesztegetési ügyben. A két hatóságnál tartó nyomozásoknak összesen 22 gyanúsítottja van, köztük egykori és jelenlegi, magas beosztású BKV-vezetõk és több ügyvéd. Hatan elõzetes letartóztatásban vannak, Antal Attila volt BKV vezér pedig házi õrizetbe került.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!