2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Szemtanúkat keres a rendõrség!Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-18 09:28:17
Szemtanúkat, egy 144-es busz utasait és a buszra várakozók jelentkezését várja a rendõrség a szerda reggeli, XVI. kerületi gyilkosság ügyében. A szír pénzváltó megölésének eddig egy szemtanúja van.

A rendõrség várja azok jelentkezését, akik reggel 7 óra körül a 144-es busz Rózsa utca-Csömöri út keresztezõdésénél található megállójában várakoztak, illetve a buszra felszálltak, és a támadással kapcsolatban információjuk lehet.

A férfi kora reggel állt meg a piros lámpánál, a XVI. kerületi Rózsa utcában. Támadója ekkor lépett oda autója mellé, majd a szemtanúk elmondása szerint három lövést adott le rá. Késõbb még két lövés dördült, az egyik a fején találta a férfit. Szinte azonnal meghalt, a mentõk nem tudták megmenteni az életét. Az áldozat egy 52 éves szír férfi.

„Több mint húsz éve élt Magyarországon, állatorvosi diplomát szerzett itt nálunk, információink szerint ezt a foglalkozását nem ûzte, hanem vállalkozásokból tartotta fenn magát, pénzváltással foglalkozott” – mondta Tafferner Éva, a BRFK szóvivõje.

A helyszínelõk órákon át keresték a nyomokat az autó környékén. Több töltényhüvelyt a kocsitól néhány méterre meg is találtak, a támadó a nyomozók szerint innen adta le a lövéseket. Az ismeretlen férfi a lövések után kivett egy táskát a kocsiból, majd elfutott a helyszínrõl. A táskában feltehetõen pénz volt.

Az áldozat nem ismeretlen a rendõrök elõtt. 1997-ben, egyszer a X. kerületben már megpróbálták megölni, de akkor túlélte a támadást.

2006-ban pedig egy önbíráskodási ügy egyik gyanúsítottja volt. A rendõrség szerint a gyilkosság hátterében üzleti vita áll.


A rendõrség informátora is volt a szír pénzváltó - értesült az MR1-Kossuth Rádió. A Doki becenévre hallgató férfi a Kulcsár-ügy egyik szír szereplõjéhez próbálta elvezetni a nyomozókat, késõbb pedig az õ ajándékai miatt emeltek vádat a brókerbotrányban indult nyomozás egykori vezetõje, Molnár Csaba alezredes ellen - ezt az információt híradónknak is megerõsítették. A nyomozó akkor egy körülbelül háromezer forint értékû arany karkötõt, egy ötezer forintos fa ceruzatartót és néhány süteményt fogadott el tõle. Amikor ez kiderült, Molnár Csabától elvették az ügyet, és büntetõeljárás indult ellene. Molnár Csabát késõbb azonban felmentették az ajándékozási ügyben.


A gyilkosság kapcsán a szemtanúk jelentkezését - különösen a gyilkosság idején a közelben buszra várókét - a 443-5360 telefonszámon várják a rendõrök. Névtelenül is lehet bejelentést tenni az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, de kereshetik a 107-es vagy 112-es központi segélyhívókat is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!