2024. április 27. Szombat, Zita.
 
1000 tõ vadkender a családi házbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-06 09:33:23
Illegális vadkender-ültetvényük mellett, pálinkát és sört is fõztek engedély nélkül, sõt még az áramot is lopták egy hegyeshalmi családi házban.

A tulajdonosok azonban lebuktak, mert annyira összevesztek, hogy egyikük rendõrt hívott. A nyomozók ezután bukkantak a közelben lévõ ültetvényre.

Ezer tõre tippelték a rendõrök, végül összeszámolták, 997 szál vadkendert találtak egy hegyeshalmi házban. A melléképület elõterében a szükséges segédeszközök: hordók, ládák cserepek, innen nyílik az a két helyiség, ahol a kendert termesztették. A rendõrök szerint profi körülmények között. Több millió forint értékû berendezéssel szerelték fel a szobákat: párásítókkal, fûtõtestekkel és speciális lámpákkal. A mûködtetésükhöz szükséges nagy mennyiségû áramot pedig lopták.

A rendõröket vasárnap este családi veszekedéshez riasztották, ekkor bukkantak a vadkenderre.

„Kijöttek a rendõrök a családnak a lakókörnyezetébe ellenõrzést végeztek és ennek kapcsán találták meg a családi ház melléképületében ezt a növényültetvényt” – mondta Móricz Péter, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Rendõr–fõkapitányság életvédelmi alosztályvezetõje.

A termesztéssel a ház tulajdonosának élettársát, egy osztrák férfit gyanúsít a rendõrség. A házban albérlõk laknak, de nem õk, hanem a rendszeresen idejáró férfi gondozta az ültetvényt. Õt õrizetbe vették. A rendõrök a ház mellett engedély nélkül üzemeltetett pálinka és sörfõzõ berendezésekre is bukkantak. Ezekben a hordókban több mint 130 liter pálinkát találtak. Emiatt a Vám– és Pénzügyõrség is bekapcsolódott a nyomozásba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!