2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Elkezdõdött a Cozma-per tárgyalásaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-16 14:20:09
A vádiratok ismertetésével és adategyeztetéssel kezdõdött a Cozma- per tárgyalása szerdán reggel a Veszprémi Városi Bíróságon. Az a 25 ember állt most a városi bíróság elé, ...
akiket garázdasággal vádol az ügyészség. A gyilkosság kapcsán három embert emberöléssel vádolnak, az õ ügyük a Veszprém Megyei Bíróságon van.

Szerda reggel fél kilenckor kezdõdött a Cozma- per tárgyalása a Veszprém Városi Bíróságon. Az ügyész 25 vádlott és ügyvédeik jelenlétében ismertette az vádiratot. A 25 vádlottból tízen érkeztek bilincsben, azok, akik elõzetes letartóztatásban vannak. Ketten kámzsával a fejükön jöttek a tárgyalóterembe. A Független Hírügynökség tudósítójának beszámolója szerint a tárgyalóterem megtelt rokonokkal, újságírókkal.

A Cozma-perben 25 embert vádolnak garázdasággal, közülük négy embert emellett kitartottsággal, Raffael Sándort pedig mindezek mellett még magánokirat hamisítással is. A kora délutáni tárgyalási szünet után szerdán a bíróság még meghallgatja az elsõ és másodrendû vádlottat, vagyis Raffael Sándort és Németh Gyõzõt.

A bíróság garázdaság ügyben még 28 tárgyalási napot tûzött ki, több mint 300 tanút hallgatnak meg.

2009. február 8-án Veszprém belvárosában, egy lokál elõtt halálos késszúrás érte a város kézilabdaklubjának beállósát. Mellette életveszélyesen megsebesült a csapat horvát kapusa, Ivan Pesic, és súlyos sérüléseket szenvedett Zsarko Sesum szerb irányító is. A nyomozók a tanúvallomások alapján egy Enyingrõl érkezett bandát gyanúsítottak az elkövetéssel. A gyilkossághoz használt eszköz azonban eddig nem került elõ, és jóllehet a teljes elkövetõi kör rendõrkézen van, a gyilkost nem nevezte meg a rendõrség.
Forrás: Független Hírügynökség

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!