2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Nyáron is iskola?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-03 17:59:58
Az MDF azt javasolja, hogy nyáron is egész nap tartsanak nyitva az iskolák. Mibõl fedeznék a felmerülõ költségeket?

Rövidebb nyári iskolai szünetet javasol az MDF


Budapest - Az MDF azt javasolja, hogy nyáron is egész nap tartsanak nyitva az iskolák. A párt az ehhez szükséges forrásokat az oktatási intézményeknek nyújtott támogatások összevonásából biztosítaná. Az MDF a gyermekek után járó családi pótlékot is az iskoláknak juttatná.

Az MDF azt szeretné, ha a jelenleginél rövidebb lenne az iskolák nyári szünete - mondta pénteki sajtótájékoztatóján a párt népjóléti kabinetjének vezetõje. Pusztai Erzsébet ezt a javaslatot azzal indokolta, hogy több mint másfélmillió gyermek nyári elhelyezése gondot okoz a szülõknek. A politikus szerint a gyerekek biztonságát szolgálná, ha nem az utcán csellengenének, hanem pedagógusok felügyelete mellett töltenék el az idõt.

Az MDF-es politikus hozzátette: nyári iskola finanszírozásának két forrása is lehetne. Az egyik elképzelés szerint az iskoláknak járó támogatásokat összevonhatnák, ami csökkenthetné az intézmények adminisztrációs terheit A másik javaslat alapján a gyermekek 14 éves koráig nem a családok, hanem az iskolák kapnák meg a családi pótlékot. Ez akár 50-60 százalékkal is növelné az iskolák normatív támogatásának összegét. Ez pedig a nyári iskola mellett a tankönyvek ingyenes kiosztását, a díjmentes étkeztetést, sõt kirándulások szervezését is lehetõvé tenné - tette hozzá a szakpolitikus.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!