2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Megtévesztõ nevû szervezetekhez mentek az adófelajánlásokForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-29 17:43:32
A Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat szeptemberre csõdközeli helyzetbe jutott, többek között azért, mert megtévesztõ nevû szervezetek elhappolták elõlük az 1 százalékos adófelajánlások zömét – mondta Edvi Péter, a 24 éve mûködõ alapítvány elnöke az MTI-nek.

Szponzori segítséggel a csõdöt végül sikerült elkerülniük, de a probléma nem múlt el: nevükkel többen is megpróbálnak visszaélni, hasonló nevû szervezetek alapításával és hirdetési kampányokkal veszik rá az adományozókat adójuk 1 százalékának felajánlására. Míg az NGYSZ idén ebbõl 6 millió forintot, a hozzájuk hasonló nevet viselõ két szervezet 100-100 millió forint körül kapott. Jelenleg 12 hasonló nevû szervezet van bejegyezve az országban.

Egy TV-mûsor készítését is hasonló okokból kellett abbahagyniuk: az Egy-Másért címmel futó, támogatásra szorulókról szóló mûsor 1996 -tól ota létezett, de miután ugyanezen a néven megalakult egy másik szervezet is, amelynek vezetõje, Földesi-Szabó László, késõbb csalás miatt börtönbe is került, a mûsort abba kellett hagyniuk – mondta Edvi.

A NGYSZ idén többek között Élhetõ Jövõ Park néven létrehozott a fóti lovasterápiás központjukon belül egy alternatív energiával üzemelõ, környezetbarát technológiákat szemléltetõ oktatási részleget. Önkéntesekbõl álló orvoscsoportjuk Magyarországon és Erdélyben végez ingyenes szûrõvizsgálatokat, hátrányos helyzetû gyereknek pedig gyereknapi és karácsonyt programokat szerveznek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!