2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Nincs megállás a nemzeti konzultációkbanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-04 19:21:41
Akár még a választások elõtt újabb nemzeti konzultációt indíthat a kormány – értesült a Népszabadság. Hogy pontosan mirõl, azt még nem tudni, de nagy valószínûséggel a gyermekvállalásra készülõket céloznák meg vele.

A Fidesz-kormány megalakulása óta eddig négyszer konzultált a kormányfõ a nemzettel: elõször a nyugdíjasokhoz fordult kétmillió levelet kiküldve, majd – népszavazás helyett – az alkotmányról kérte ki nyolcmillió választó véleményét, ezután, 2012 májusában és szeptemberében a gazdasággal és a munkahelyek megvédésével kapcsolatban kaptak a választók kérdõíveket. A levelezés összesen hárommilliárd forintba került, az árnyalt válaszadásra kevés lehetõséget adó kérdõíveket a címzettek 8-12 százaléka küldte vissza.

Elmaradt viszont a kormányfõ által 2012 decemberében meghirdetett nemzeti konzultáció, amely a hajléktalankérdésrõl szól volna. Ebbõl végül csak részleges polgármesteri konzultáció lett, kihagyva például Szeged MSZP-s vezetõjét, Botka Lászlót. (Önkormányzati szinten viszont volt, ahol levélben megszólították a lakókat a hajléktalanok ügyében.)

A miniszterelnök sajtófõnöke, Havasi Bertalan szerint az emberekkel fenntartott folyamatos kapcsolat „egyfajta együttkormányzást” biztosít. Orbán Viktor a határon túl élõ magyar állampolgárokat is elérte, 160 ezer levelet küldve ki, azzal az ígérettel, hogy késõbb rendszeresen konzultálna az õket érintõ ügyekben velük is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!