Utolsó módosítás: 2014-01-04 19:36:05 |
|
Itt a farsang, itt a fánkszezon. Az égetett édes tésztának számtalan változata van. Hazánkban is igen kedvelt a spanyol nyelvterületek népszerû édessége, a churros. Magyar nevét az elkészítési technika alapján kapta. Az élvezetek fokozásáért kínáljatok mellé csoki-, karamell-, vagy vaníliaöntetet. Hozzávalók: 2,5 dl víz 2 evõkanál barna cukor fél teáskanál só 8 dkg vaj 15 dkg liszt 2 db tojás 1/2 teáskanál vanília kivonat fahéjas cukor a hempergetéshez
Egy lábasba beleöntjük a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Amikor felforr, pár perc múlva hozzákeverjük a lisztet. Jól elkeverjük, majd hagyjuk kicsit kihûlni. Ezt követõen hozzáadjuk a tojásokat és a vanília kivonatot, majd robotgép segítségével simára keverjük.
Felmelegítjük az olajat és elkészítjük a fahéjas cukrot, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat. Csillagformájú véget teszünk a habzsákra, célszerû eldobható habzsákot használni, abból nem folyik szanaszét a massza a varrásnál, beletöltjük a masszát és szépen kinyomkodjuk a forró olajba. Hamar sül. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá önteteket, mártogatni.
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
|